ΤΟΠΙΚΑ

Με ρυθμούς χελώνας… η επαναπρόσληψη γιατρών που δικαιώθηκαν δικαστικά

με-ρυθμούς-χελώνας-η-επαναπρόσληψη-γ-802955

Έντονα ενοχλημένοι γιατροί που είχαν απομακρυνθεί από το ΕΣΥ, προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν, αλλά καθυστερεί η διαδικασία για την επαναπρόσληψή τους.

Πρόκειται για γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που είχαν υποχρεωθεί να παραιτηθούν από το δημόσιο σύστημα διότι δεν είχαν δεχτεί να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και τώρα μπορούν να επιστρέψουν στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις.

Στον Βόλο είχαν προσφύγει 14 γιατροί, οι οποίοι είναι με τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν στα χέρια, ωστόσο οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψή τους δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί για όλους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επιστροφή τους θα αποτελέσει «βάλσαμο» για τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ, από τα οποία απουσιάζουν πολλές ειδικότητες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ, έχει ζητήσει από το Υπ. Υγείας, την άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών, μέσα από την προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων.

Οι γιατροί επιστρέφουν στις θέσεις τις οποίες κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα με τους ίδιους όρους εργασίας στον ΕΟΠΥΥ ή σε προσωποπαγή θέση στην 5η ΥΠΕ.

Σημειώνεται πως με τον νόμο Γεωργιάδη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ, έπρεπε να επιλέξουν είτε να παραμείνουν στον Οργανισμό και στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) ως γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης είτε να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Μέχρι τότε οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είχαν τη δυνατότητα να εργάζονται το πρωί στις μονάδες υγείας του Ιδρύματος και να έχουν απογευματινό ιδιωτικό ιατρείο – το οποίο συνήθως «τροφοδοτούνταν» από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου