ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

στον-βόλο-ο-πρόεδρος-της-κυπριακής-βου-803087

Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και του δημάρχου Λύσης κ. Ανδρέα Καουρή, θα τελεστούν το Σάββατο 28 Ιουλίου τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Ευφημιανού Λύσης και Παναγίας Ξενιάς στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Τα εγκαίνια θα τελέσουν οι Μητροπολίτες Ταμασσού και Ορεινής (Κύπρου) κ. Ησαΐας και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εγκαινίων, το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευφημιανού – Παναγίας Ξενιάς στην Αγία Παρασκευή Βόλου.

Επίσης το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης της κατεχόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των επισήμων και στην συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία «ΓΙΑΓΚΟΣ ΣΟΥΡΟΥΛΑΣ» του Δήμου Λύσης της Κύπρου, θα αποδώσει θρησκευτικούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια.

Κατόπιν θα ακολουθήσουν προβολή για τις τοιχογραφίες του Αγίου Ευφημιανού και ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής με θέμα την κατεχόμενη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος Βόλου». Θα ακολουθήσει δεξίωση στη στέγη μελών και φίλων της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας στην οδό Κοραή 87 στον Βόλο.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Ευφημιανού – Παναγίας Ξενιάς στην Αγία Παρασκευή Βόλου.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα συμμετέχει και η Βυζαντινή Χορωδία «ΓΙΑΓΚΟΣ ΣΟΥΡΟΥΛΑΣ» του Δήμου Λύσης.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, η Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής Κύπρου, ο Δήμος Λύσης της Κύπρου και ο κτήτορας Παύλος Νικολέττης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νικολέττης, υπογράμμισε ότι ανήγειρε τον ναό τιμής ένεκεν στους γονείς του και στη μνήμη των παλικαριών που σκοτώθηκαν στην τουρκική εισβολή του 1974, Ελλήνων και Κυπρίων. Το εκκλησάκι ανεγέρθηκε με δικές του δαπάνες, σε ιδιόκτητο οικόπεδο και αποτελεί προσφορά του κτήτορα στην πόλη του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου