ΤΟΠΙΚΑ

Δροσερό διάλειμμα με βροχές στη Μαγνησία

δροσερό-διάλειμμα-με-βροχές-στη-μαγνη-803197

Εναλλαγές ήλιου και βροχής συνθέτουν τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού, για σήμερα και αύριο, τουλάχιστον, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που προηγήθηκαν. Η νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται σήμερα και αύριο στη Μαγνησία, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Σάββατο, θα σημειωθούν συννεφιές στις ορεινές κυρίως περιοχές αρχικά, το μεσημέρι αναμένεται βροχή μικρής διάρκειας στα βόρεια, ενώ αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, κατά διαστήματα, μέχρι αύριο τις πρωινές ώρες.

Αύριο Κυριακή ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος, με αραιές συννεφιές κατά τόπους και ενδεχόμενη βροχή μικρής διάρκειας τις μεσημβρινές, κυρίως, ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σήμερα και αύριο και θα κυμανθεί σε φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα, μεταξύ 29 και 31 βαθμών Κελσίου. Στο μεταξύ, η νέα εβδομάδα ξεκινά με λίγες συννεφιές, αλλά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τακούδης.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε, εξάλλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου, στο οποίο γίνεται λόγος για «τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους», σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου». Οι λουόμενοι, αντίστοιχα, καλούνται να επιδεικνύουν «την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου