ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος για φόνο μετά από 12 χρόνια στο κελί!

αθώος-για-φόνο-μετά-από-12-χρόνια-στο-κελ-803220

Αθωώθηκε για ανθρωποκτονία ενώ είχε εκτίσει κάθειρξη δώδεκα ετών και καταδικάστηκε για απόδραση!

Μία απίστευτη ιστορία κρυβόταν πίσω από την καταδίκη ενός ισοβίτη κρατούμενου στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας.

Επρόκειτο για έναν 37χρονο Αλβανό που χθες δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως για απόδραση.

Ο 37χρονος είχε πάρει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα τον Ιανουάριο του 2017 όμως δεν επέστρεψε ποτέ πίσω.

Για τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του είχε γίνει σήμα προς τις διωκτικές αρχές και ο ισοβίτης αναζητούταν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Από τότε και μέχρι και τον Ιανουάριο ο 37χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης και τα τελευταία χρόνια είχε μεταφερθεί στην Κασσαβέτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη εκτίσει κάθειρξη δώδεκα ετών όταν πήρε την άδεια και αποχώρησε από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ήταν η πολλοστή άδεια που λάμβανε, καθώς όλο τον καιρό της κράτησής του επεδείκνυε καλή διαγωγή. Ήταν εργατικός, ήσυχος, δεν προκαλούσε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τη συμπεριφορά του.

Εντούτοις, ο 37χρονος δεν επέστρεψε ποτέ πίσω στις φυλακές και εξαφανίστηκε. Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, καθώς μερίμνησε να μην αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Ο 37χρονος αναζητούταν λοιπόν από τις διωκτικές αρχές όταν οι αγροτικές φυλακές ενημερώνονταν για την απόφαση ενός Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο ισοβίτης είχε ασκήσει αίτηση ακύρωσης και ο Άρειος Πάγος την είχε κάνει δεκτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικάστηκε και Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον έκρινε αθώο και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν.

Η αθωωτική απόφαση «βρήκε» τον 37χρονο να κυκλοφορεί ήδη ελεύθερος. Άραγε ήταν «παρών» στο Δικαστήριο; Γνωρίζει για την απόφαση της αθώωσης;

Το πιθανότερο είναι πως ναι.

Όπως και να’ χει ο 37χρονος δικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απόδραση και καταδικάστηκε.

Οι διωκτικές αρχές τον αναζητούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ακολούθησε της άδειάς του. Άραγε ο ίδιος βρίσκεται στη ζωή; Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις όταν επίκειται αποφυλάκιση έχει συμβεί σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας οι κρατούμενοι να καταφεύγουν σε απόδραση. Δεν γυρίζουν πίσω από τις άδειες είτε γιατί μπορεί να φοβούνται για απέλαση είτε γιατί μπορεί να αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα όπως βεντέτες.

Ο «ισοβίτης» το 2008 είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξή στην Κρήτη.

Μόνο λύπη πάντως, μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι ένας άνθρωπος κρατήθηκε επί σειρά ετών, δώδεκα ολόκληρα χρόνια, για ένα τόσο φοβερό αδίκημα του Ποινικού Κώδικα και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος και αν και αθώος συνέχιζε να διώκεται και να αναζητείται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου