ΤΟΠΙΚΑ

Γιγαντώνονται τα προβλήματα με τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

γιγαντώνονται-τα-προβλήματα-με-τις-εξ-803247

Τα προβλήματα με τις εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης μέχρι και τον Σεπτέμβριο όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά γιγαντώνονται κιόλας.

Τα παραπάνω επισημαίνει το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες με τη Διεύθυνση Μεταφορών.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι εξεταστές από 16 στο σύνολό τους τον Ιούνιο, σήμερα είναι εν ενεργεία 13 και όχι 15 όπως αναφέρθηκε σε προχθεσινό δημοσίευμα.

«Μετά τη συνάντηση μας με τον διευθυντή της Δ/νσης Μεταφορών ενημερωθήκαμε πως οι επιτροπές εξετάσεων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα είναι 36 κάθε μήνα εκτός ωραρίου με μειωμένο αριθμό υποψηφίων ανά επιτροπή. Μας διαβεβαίωσαν επίσης πως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργηθούν έκτακτες εξετάσεις. Χωρίς να λάβουμε υπόψη τις άδειες των υπαλλήλων – εξεταστών που έρχονται στο επόμενο δίμηνο όπως και πιθανές συνταξιοδοτήσεις αυτών μέχρι τέλος του χρόνου», αναφέρει περαιτέρω.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι ακολούθησε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, και ενημερώθηκε ότι «η αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω πράξεις για την επίλυση του προβλήματος εκτός από την απόφαση για διενέργεια έκτακτων εξετάσεων εντός ωραρίου, όταν αυτό κρίνεται εφικτό και αναγκαίο».

«Με απλά μαθηματικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που είχαμε τονίσει ως κλάδος στο προηγούμενο δελτίο Τύπου μας, χωρίς να έχουμε δει ακόμα τις πραγματικές του διαστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο ζητεί λοιπόν από τους αρμόδιους φορείς η επίμαχη περίοδος να καταστεί ως εξαιρετική περίπτωση και οι επιτροπές εξετάσεων να εξετάζουν με τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων.

Ακόμη, ζητεί για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2 και Α, να υπάρχουν 6 υποψήφιοι ανά επιτροπή, για τις κατηγορίες Β και ΒΕ, 8 υποψήφιοι και για τις κατηγορίες C/D/CE και Π.Ε.Ι 2 υποψήφιοι ανά επιτροπή.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην συγκρότηση > επιτροπών, δηλαδή εξέταση υποψηφίων σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων ταυτόχρονα από την ίδια επιτροπή, στην αύξηση του ανώτατου ημερήσιου αριθμού επιτροπών μέχρι 20% ανά ημέρα, λόγω αυξημένων αναγκών, όπως προβλέπεται.

Η αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων εξεταστών του Νομού και η άμεση στελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών με υπαλληλικό προσωπικό κρίνεται επίσης απαραίτητη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου