ΤΟΠΙΚΑ

Νέα προγράμματα για ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρήσεων

νέα-προγράμματα-για-ψηφιακή-αναβάθμι-805514

Τρία νέα προγράμματα για ψηφιακή αναβάθμιση μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων έχουν ξεκινήσει να «τρέχουν». Σε εκδήλωση προχθές, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, που συνδιοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Θεσσαλία (ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας) και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος επισημάνθηκε ότι πρόκειται για μία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν ανταγωνιστικές.

Ο διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας, Αποστόλης Παπαδούλης, επισήμανε ότι και τα τρία προγράμματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Το ένα αφορά στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό μεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό από 50-250 ατόμων όλων των κλάδων πλην ορισμένων που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.

Το εν λόγω πρόγραμμα, ενημέρωσε ο ίδιος, έχει προϋπολογισμό επιδότησης έως και 400.000 ευρώ με επιχορήγηση ύψους 50%.

Τα άλλα δύο προγράμματα, είναι το «Ψηφιακό Βήμα» και το «Ψηφιακό Άλμα», που απευθύνονται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όλων των κλάδων, με προϋπολογισμό από 5.000 ευρώ έως 50.000 το πρώτο, και από 55.000 ευρώ -400.000 ευρώ το δεύτερο.

«Πρόκειται για εξαιρετικά προγράμματα καθώς αφορούν στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην εισαγωγή τους στη νέα ψηφιακή τεχνολογία με καλύτερες προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα επίμαχα προγράμματα έχουν ξεκινήσει να «τρέχουν» από τον Σεπτέμβριο και συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο πληροφορικό σύστημα κρατικών ενισχύσεων.

Η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» είναι ανοιχτή, όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία της προκήρυξης που έγινε στις 4 Ιουνίου, ενημέρωσε η υπεύθυνη του προγράμματος Μάρθα Γεράκη.

Για τα άλλα δύο προγράμματα η ημερομηνία λήξης για την υποβολή προτάσεων είναι η 17η Σεπτεμβρίου. Ο υπεύθυνος των προγραμμάτων Αντώνης Μήτσιος είπε ότι με το «Ψηφιακό Βήμα» μπορεί κανείς να κάνει ψηφιακή αναβάθμιση, ενώ με το «Ψηφιακό Άλμα» να προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η αξιοποίηση των προγραμμάτων δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξοπλιστούν τεχνολογικά στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών, να αποκτήσουν λογισμικά συστήματα και υπηρεσίες και να προσλάβουν μέχρι και δύο άτομα προσωπικό.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου