ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» για ρευματοκλοπές από το Αυτόφωρο

καμπάνες-για-ρευματοκλοπές-από-το-α-805530

Παραδειγματικές ποινές φυλάκισης επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις Ρομά που συνελήφθησαν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ’ εξακολούθηση μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας στο Αλιβέρι.

Στην επιχείρηση συνελήφθη ακόμη ένας Ρομά, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί αύριο Πέμπτη.

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο, επιτέθηκε φραστικά σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας) που είχε κληθεί για να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Συγκεκριμένα, το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 24χρονο Ρομά, ο οποίος είχε συνδεθεί παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα και ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 8.000 ευρώ. Ο καταδικασθείς στον έλεγχο της Αστυνομίας κατελήφθη όχι μόνο να έχει συνδέσει παράνομα την οικία του με ηλεκτρικό ρεύμα αλλά να προχωρεί κιόλας σε κατασπατάληση.

Στις 8 το πρωί οι προβολείς που είχε τοποθετήσει έξω από το σπίτι του διαπιστώθηκε ότι ήταν ακόμη αναμμένοι.

«Εδώ πέρα γίνεται κατασπατάληση της ηλεκτρικής ενέργειας», φέρεται να δήλωσε ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, εξεταζόμενος από το Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στο δικαστήριο την κλοπή και για να δικαιολογηθεί για την πράξη του είπε ότι «γίνονται πολλά στον οικισμό. Πρέπει να προστατέψω τα παιδιά μου. Δεν είμαστε εγκληματίες, αλλά προέχει η ασφάλεια», για να του ανταπαντήσει η πρόεδρος του Δικαστηρίου ότι: «Αν ενδιαφερόσασταν για την ασφάλεια των παιδιών σας, τότε δεν θα είχατε αυτοσχέδια σύνδεση με κίνδυνο να ξεσπάσει μία πυρκαγιά και να καούν».

Στο Αυτόφωρο δικάστηκαν και άλλοι δύο Ρομά, ηλικίας 31 και 32 ετών, οι οποίοι βαρύνονταν με την ίδια κατηγορία.

Το Δικαστήριο καταδίκασε έκαστο σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι μένουν στα σπίτια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ότι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ηλεκτροδοτηθούν νόμιμα.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο διαπιστώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένοι παράνομα με το δίκτυο της ΔΕΗ και κατανάλωναν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο επί πέντε έτη, ζημιώνοντας τη Δημόσια Επιχείρηση με 8.000 ευρώ έκαστος.

Επίθεση κατά υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ

Μετά την αναβολή του τέταρτου Αυτοφώρου ο κατηγορούμενος Ρομά ο οποίος θα δικαστεί, αύριο Πέμπτη, επιτέθηκε φραστικά κατά υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ.

Αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο άρχισε να φωνάζει στον υπάλληλο και να του λέει: «Μην ξαναπάς στο Αλιβέρι για έλεγχο». Μάλιστα, στον υπάλληλο επιτέθηκε φραστικά και η σύζυγός του, που τον συνόδευε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου