ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης στη Ν. Αγχίαλο

μπαράζ-βλαβών-στο-δίκτυο-ύδρευσης-στη-805888

Μπαράζ βλαβών τις τελευταίες δέκα ημέρες στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Οι αγωγοί του παλιού και καταπονημένου δικτύου σκάνε ο ένας μετά τον άλλο, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού στην καρδιά του καλοκαιριού. Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έχουν «στρατοπεδεύσει» στην περιοχή για την αποκατάσταση με σειρά προτεραιότητας των βλαβών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί πάνω από δέκα βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της Νέας Αγχιάλου. Ορισμένες από αυτές είναι μεγάλες και απαιτούν πολλές εργατοώρες μέχρι να αποκατασταθούν.

«Ίσως να οφείλονται και στην κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται πάντως για σπασίματα σε αγωγούς στο δίκτυο που είναι παλιό και καταπονημένο», αναφέρει ο κ. Σαββάκης.

Με αφορμή παράπονα δημοτών από την περιοχή του Αϊδινίου, όπου υπάρχει σπασμένος αγωγός από τον οποίο χάνονται καθημερινά επί μία εβδομάδα εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού και ακόμη τα συνεργεία δεν έχουν φανεί για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, ο κ. Σαββάκης επισημαίνει ότι η αποκατάσταση των βλαβών γίνεται με προτεραιότητα. «Δίνουμε προτεραιότητα στις μεγαλύτερες βλάβες για να περιορίσουμε την ποσότητα του νερού που χάνεται από το δίκτυο. Το θέμα είναι ότι στο δίκτυο της Ν. Αγχιάλου δεν υπάρχει ζωνοποίηση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κόψουμε το νερό σε μία περιοχή. Αν κόψουμε την παροχή δεν θα έχει νερό όλη η Ν. Αγχίαλος», επεσήμανε.

Ο ίδιος πάντως έκανε γνωστό ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη ξεκινήσει σύνταξη μελετών για την κατασκευή νέων δικτύων στις περιφερειακές ενότητες, όπως Ν. Αγχίαλο, στην Μακρινίτσα αλλά και στον Άγιο Βλάσιο. «Θέλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα μόλις ανοίξουν προσκλήσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα να μπορέσουμε να εντάξουμε έργα. Προς το παρόν ανοίγουν προσκλήσεις για αποχετευτικά και περιμένουμε και για έργα ύδρευσης», σημείωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου