ΤΟΠΙΚΑ

Στα ύψη του βαθμολογικού πίνακα υποψήφιοι του 2ου ΓΕΛ Βόλου

στα-ύψη-του-βαθμολογικού-πίνακα-υποψή-805922

Η βαθμολογική «σφαγή» σε Έκθεση, Αρχαία και Μαθηματικά φαίνεται να μην επηρέασε υποψηφίους του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που και φέτος συνέχισαν την παράδοση των υψηλών βαθμολογικών επιδόσεων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρήκε αποφοίτους του 2ου ΓΕΛ Βόλου να χαμογελούν πλατειά για τους βαθμούς τους, που φαίνεται να τους εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε και νέες βαθμολογικές επιτυχίες υποψηφίων από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου:

ΜΟΥΡΑΒΑ ΣΟΝΙΑ- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 18.419

ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΙΑ- ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- 17.921

ΚΥΤΙΛΗ ΣΕΡΑΪΝΑ- ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- 17.824

ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- 17.484

ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ- ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 16.898

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΑΡΙΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ- 16.666

ΚΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 16.624.

Ελάχιστες άριστες βαθμολογίες

Στον νομό Μαγνησίας από το σύνολο των υποψηφίων, οι 495 είναι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, οι 647 της ομάδας θετικών σπουδών και οι 404 υποψήφιοι της ομάδας οικονομίας και πληροφορικής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, η μεγάλη «σφαγή» φαίνεται να συντελέστηκε στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Βιολογίας και της Ιστορίας, ενώ ένας στους δέκα υποψηφίους έχει ήδη ζητήσει αναβαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου, μόλις το 0,85% των υποψηφίων έγραψαν από 18 έως 20 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ αντίστοιχα κάτω από τη βάση του 10 ήταν το 16% των υποψηφίων.

«Άριστα» με το κιάλι και για το μάθημα των αρχαίων στο οποίο μόλις το 1,01% των υποψηφίων έγραψε 19 και 20 αλλά και στα μαθηματικά όπου μόλις 1,04% πέτυχε 19άρια και 20άρια. Στα μαθηματικά φαίνεται ότι έγινε «Βατερλό» με το 68% των υποψηφίων θα γράφει κάτω από τη βάση, όπως επίσης και στη Βιολογία όπου το 61% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου