ΤΟΠΙΚΑ

Αθήνα… ο Βόλος στο ύψος του Old City

αθήνα-ο-βόλος-στο-ύψος-του-old-city-805949

Αθήνα… από πλευράς κυκλοφοριακών συνθηκών και μποτιλιαρίσματος θυμίζει καθημερινά πλέον ο Βόλος στο ύψος του Old City. Σε ώρες αιχμής, κυρίως η Ζάχου είναι απροσπέλαστη για τα αυτοκίνητα, που ακινητοποιούνται σε ατέλειωτες «ουρές». Χθες, ασθενοφόρο είχε «εγκλωβιστεί» λίγο πριν τα φανάρια επί της Ζάχου με Παπαδιαμάντη, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, χάνοντας πολύτιμα λεπτά μέχρι να φθάσει στο σημείο του συμβάντος.

Το ασθενοφόρο βρισκόταν επί της Ζάχου με τους φάρους αναμμένους προσπαθώντας να προσπεράσει την ουρά των αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο σε στενά περιθώρια…

Στους παρόχθιους του Κραυσίνδωνα αλλά και επί της Παπαδιαμάντη προς Ν. Ιωνία, συχνά- πυκνά και ιδίως σε ώρες αιχμής, η κυκλοφοριακή επιβάρυνση είναι μεγάλη. Η κατάσταση επιτείνεται καθώς το δρομολόγιο επιλέγεται πλέον από περισσότερους για να αποφύγουν τα έργα στον κόμβο Τελωνείου που γίνονται επί της Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη.

Χαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ότι το περασμένο Σάββατο χρειάστηκε 35 ολόκληρα λεπτά εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του για να διασχίσει ένα μόλις οικοδομικό τετράγωνο από τη Φερών προς τη Ζάχου.

Η κατάσταση είναι απελπιστική. «Ουρές» αυτοκινήτων σχηματίζονται στη Ζάχου από τη Λαρίσης έως και τις γραμμές του ΟΣΕ στην Παπαδιαμάντη, επί της Φερών για όσους προσπαθούν να βγουν στην Ζάχου, επί της Παπαδιαμάντη για όσους κινούνται προς Ν. Ιωνία αλλά και από την Καραμπατζάκη για όσους προσπαθούν να βρουν έξοδο μέσω της Αλαμάνας προς Λαρίσης ή μέσω Βυζαντίου προς Ν. Ιωνία.

Ιώβεια υπομονή θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί που τυχόν εγκλωβιστούν στις «ουρές». Δημότες προτείνουν είτε αλλαγή στη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών είτε να υπάρχει παρουσία Τροχαίας τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και να αποφεύγεται η πολύωρη αναμονή στις «ουρές».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου