ΤΟΠΙΚΑ

«Σαφάρι» για τραπεζοκαθίσματα από τη Δημοτική Αστυνομία

σαφάρι-για-τραπεζοκαθίσματα-από-τη-806024

«Σαφάρι» της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου στα καλοκαιρινά καταστήματα εστίασης του δήμου που δεν έχουν φροντίσει πέντε μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας να εκδώσουν άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μέσα στον Ιούνιο και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα 12 πρόστιμα σε παραβάτες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα.

Βάσει των στοιχείων της οικονομικής υπηρεσίας, πάνω από το 20% των επιχειρήσεων δεν είχε φροντίσει έως τέλη Μαΐου για την έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία έκδοσης άδειας ήταν έως 31 Ιανουαρίου. Οι καταστηματάρχες είχαν την ευκαιρία να καταβάλλουν το 30% του ποσού που τους αντιστοιχεί και να ρυθμίσουν το υπόλοιπο ποσό σε έως και 7 δόσεις έως τον Αύγουστο. Σχεδόν δύο στους δέκα δεν φρόντισαν για την έκδοση αδειών.

Τα ποσά κυμαίνονται ανάλογα από την έκταση που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα και την ζώνη στην οποία υπάγονται οι επιχειρήσεις. Ετσι μπορεί να ξεκινούν από 10 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο και να φθάνουν στα 48 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο. Το ετήσιο τέλος κυμαίνεται από 200-250 ευρώ και φθάνει ακόμη και τους 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου.

Μέσα στο Ιούνιο και δεδομένου ότι αρκετοί καταστηματάρχες δεν ανταποκρίθηκαν στις ειδοποιήσεις των υπηρεσιών, ξεκίνησαν οι έλεγχοι. Σύμφωνα με το απολογιστικό για τη μηνιαία δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Ζέρβας, έγιναν συνολικά 81 έλεγχοι, αλλά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα. «Δεν πάμε με την πρώτη να επιβάλλουμε πρόστιμα. Τους καλέσαμε σε διάστημα εντός πέντε ημερών να φροντίσουν για την έκδοση αδειών και το έκαναν», είπε ο κ. Ζέρβας.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για επιπλέον 35 επιχειρήσεις στις οποίες έγινε αυτοψία από τη δημοτική αστυνομία και εκκρεμούν πρόστιμα. Σε 12 περιπτώσεις έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα που αφορούν σε ποσό διπλάσιο σε σχέση με το κόστος της άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στην περιφέρεια. Ηδη έχουμε κάνει ελέγχους σε Αλυκές, Αγριά και Αγχίαλο και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

331 κλήσεις

Εκτός από τους ελέγχους για τραπεζοκαθίσματα, η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 331 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, μέσα στον Ιούνιο.

Οι 118 κλήσεις αφορούσαν σε παράβαση του Κ.Ο.Κ. και οι 213 σε παράβαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου