ΤΟΠΙΚΑ

Διδάσκουν απλήρωτοι εκπαιδευτές του ΙΕΚ Βόλου

διδάσκουν-απλήρωτοι-εκπαιδευτές-του-807252

Ούτε ευρώ δεν έχουν πληρωθεί οι 50 εκπαιδευτές που δίδαξαν για το εαρινό εξάμηνο 2018 στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα εκδόθηκαν, οι επανεξετάσεις έγιναν, οι εκπαιδευτές όμως παραμένουν απλήρωτοι μολονότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ακέραιο.

Σε άλλα ΙΕΚ της χώρας, βαθμολογίες, επανεξετάσεις και πρακτική άσκηση των σπουδαστών είναι στον «αέρα», καθώς οι απλήρωτοι εκπαιδευτές δεν βγάζουν βαθμολογίες ως μέσο πίεσης προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους.

«Στο ΙΕΚ Βόλου δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα. Αυτό οφείλεται καθαρά στους εκπαιδευτές που αν και είναι απλήρωτοι έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις. Εκτιμούμε δεόντως τις υπηρεσίες που προσέφερε παρά το αντικειμενικό πρόβλημα που υπάρχει με τις πληρωμές τους. Και είναι δίκαιο το αίτημά τους να πληρωθούν για όσα προσέφεραν», ανέφερε ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου, Γεώργιος- Αριστείδης Παπαθανασίου.

Κατά το εαρινό εξάμηνο στο ΙΕΚ Βόλου δίδαξαν 50 εκπαιδευτές, οι οποίοι αμείβονται με την ώρα. Ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής θα λάβει περίπου 10 ευρώ την ώρα, το τοπίο των πληρωμών όμως είναι «θολό» για τους μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές που όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί αλλά δεν γνωρίζουν και τι περιμένουν να πάρουν.

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ στην οποία συμμετέχει και ο κ. Παπαθανασίου έχει κάνει ενέργειες προς το Υπουργείο για την πληρωμή των εκπαιδευτών. Το πρόβλημα ξεκίνησε με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στην ομάδα έργου ΔΙΕΚ του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα και να δημιουργηθούν θεσμικά και οικονομικά προβλήματα. Η ομάδα επανασυστάθηκε, ακόμη όμως οι εκπαιδευτές δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

«Το ζήτημα είναι ότι με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, έκδοσης βαθμολογιών και εξετάσεων, οι εκπαιδευτές θα φύγουν. Κάποιοι προέρχονται από νησιά και όταν θα έρθει η ώρα να υπογράψουν για να πληρωθούν θα πρέπει να υποβληθούν σε έξοδα μετακίνησης», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου