ΤΟΠΙΚΑ

«Αργοναυτικά» σήμερα και αύριο στην παραλία του Βόλου

αργοναυτικά-σήμερα-και-αύριο-στην-π-807750

Αφιερωμένες στο ταξίδι των σύγχρονων Αργοναυτών μέχρι την Κολχίδα είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου και αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου, έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 9 το βράδυ, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ημέρα του απόπλου της Αργούς από το λιμάνι του Βόλου. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Σύλλογος Πληρώματος Αργούς «Αργοναύτες 2008» με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, του ΟΛΒ, του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και του Λιμεναρχείου Βόλου, με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τοπικών Χορευτικών Ομίλων.

Ο κύκλος «Αργοναυτικά 2018» έχει άμεση αναφορά στο μεγάλο ταξίδι των 650 ναυτικών μιλίων της Αργούς και των Αργοναυτών, για την υλοποίηση του σχεδίου πειραματικής αρχαιολογίας που υλοποίησε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ΝΑΥΔΟΜΟΣ.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να δοκιμαστεί το σκάφος της Αργούς με πενήντα Αργοναύτες πλήρωμα ως κωπηλάτες. Η πορεία, η απόσταση, ο χρόνος και το επίπεδο δυσκολίας δοκιμάστηκαν σε ισότιμη βάση με το μυθικό ταξίδι.

Στο σημερινό άνοιγμα των διήμερων εκδηλώσεων θα προβληθεί οπτικό υλικό σχετικό με το μεγάλο εγχείρημα, με αφετηρία την διαδικασία κατασκευής του μυθικού πλοίου και επίλογο το ταξίδι στη μακρινή Κολχίδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα απόψε εμφανίζονται: Το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων, ο Χορευτικός Ομιλος Αλμυρού, ο Χορευτικός Ομιλος Αγριάς, ο Χορευτικός Ομιλος Τρικεριωτών Βόλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ορμινίου Πορταριάς, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Κρητών Βόλου και ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου.

Αύριο το βράδυ σειρά έχει το Μουσικό Σχολείο, το οποίο θα πραγματοποιήσει συναυλία αφιερωμένη στη θάλασσα, με τη συμμετοχή εκατό μαθητών.

Παράλληλα η Αργώ θα βρίσκεται ελλιμενισμένη στην παραλία του Βόλου, κοντά στην έξοδο του λιμανιού, για να τη βλέπει το κοινό.

Στόχος και προσδοκία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει θεσμό η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να εμπλουτιστεί με ναυταθλητικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας τα επόμενα χρόνια. Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008», Νίκος Ντόκος, «στόχος μας είναι τα «Αργοναυτικά» να εξελιχθούν σιγά – σιγά σε ετήσια παγκόσμια ναυτική γιορτή με κέντρο την Αργώ, την αργοναυτική εκστρατεία και αργότερα την ανάδειξη του Αργοναυτικού πάρκου, όπως έχει σχεδιαστεί», ενώ καλεί «τους πολίτες της Μαγνησίας να αγκαλιάσουν την προσπάθεια».

ΓΛ.ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου