ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών

μήνυμα-του-διευθυντή-δευτεροβάθμιας-807866

Σε μήνυμά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,, Σωκράτης Σαβελίδης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρει:

«Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια» είχε πει ο Les Brown κάποτε. Κι αυτό ακούγεται μέχρι τις μέρες μας ως μια νεανική έκφραση, μια νεανική συμβουλή, μια νεανική παρότρυνση.

Αγαπημένοι μας μαθητές, ξέρετε ότι σας αποκαλούμε μαθητές κι ας αποφοιτήσατε, επειδή για μας τους καθηγητές σας πάντα θα είστε οι μαθητές μας κι εμείς πάντα θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.

Αγαπημένοι μας μαθητές λοιπόν, σήμερα ενημερωθήκατε για το αποτέλεσμα τον κόπων σας. Πιθανό να είστε ευχαριστημένοι με τους εαυτούς σας, πιθανό και να μην είστε. Ίσως αυτό να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Σημασία έχει να στοχεύεις ψηλά, να στοχεύεις στο φεγγάρι των ονείρων σου, να στοχεύεις στον ουρανό των προσδοκιών σου. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για σένα και για όλους.

Φαίνεται ότι μια επιτυχία δεν αρκεί και μία αποτυχία δεν εμποδίζει. Αρκεί να έχει προσδιοριστεί ο Σκοπός, να καθοριστεί ο Στόχος. Η επίτευξη του Σκοπού είναι η επιτυχία κι αυτή δεν εξαρτάται από ένα γεγονός ή ένα αποτέλεσμα όπως το σημερινό.

Αγαπημένοι μας μαθητές,

άσχετα με τη σημερινή σας επιτυχία ή αποτυχία εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να στοχέψετε ψηλά ή να συνεχίσετε να στοχεύετε ψηλά. Στο στόχο που θέσατε χθες ή στο στόχο που θα θέσετε σήμερα.

Και ποτέ μη ξεχάσετε ότι υψηλός στόχος είναι ο στόχος που, όταν επιτευχθεί, θα σας δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσετε και να προσφέρετε. Να υπηρετήσετε τον άνθρωπο και να προσφέρετε στο συνάνθρωπο και την κοινωνία. Κι αυτή η επιτυχία σας μπορεί να μη σας πάει στο φεγγάρι, αλλά σίγουρα θα σας ανεβάσει στ’ αστέρια”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου