ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παιδική χαρά στο ελικοδρόμιο στη Νέα Ιωνία

νέα-παιδική-χαρά-στο-ελικοδρόμιο-στη-ν-808922

807 τετραγωνικά μέτρα για ασφαλές και ξέγνοιαστο παιχνίδι εξασφαλίζονται για τους μικρούς δημότες του Βόλου. Το Δημοτικό Συμβούλιο άναψε προχθές πράσινο φως για τη δημιουργία σύγχρονης και πιστοποιημένης παιδικής χαράς, στα πρότυπα της παιδικής χαράς του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία θα δημιουργηθεί στο Ελικοδρόμιο, κοντά στο δημοτικό αναψυκτήριο, προκειμένου να προστατεύεται και από τυχόν βανδαλισμούς.

Σήμερα ο χώρος είναι αναξιοποίητος. Παλιότερα υπήρχαν διάσπαρτα όργανα παιδικής χαράς που σήμερα είναι κατεστραμμένα. Η παιδική χαρά θα είναι χωρισμένη σε δύο τομείς και θα απευθύνεται σε δύο ηλιακές ομάδες: νήπια και παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα υπάρχει κεντρικός διάδρομος πλάτους τουλάχιστον δύο μέτρων με τσιμεντόπλακες. Ο χώρος όπου θα αναπτύσσονται τα παιχνίδια θα στρωθεί με ειδικό συνθετικό δάπεδο ασφαλείας, τύπου tartan.

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά θα περιλαμβάνει δέκα παιχνίδια: διθέσια κούνια νηπίων, διθέσια κούνια και κούνια φωλιά, περιστρεφόμενος μύλος τύπου δακτυλίου, δύο δίσκοι περιστροφής, τραμπάλα πολλών θέσεων, ελατήριο – μηχανάκι, ελατήριο – ζωάκι, πολυλειτουργική σύνθεση νηπίων και μία για παιδιά.

Όπου δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσεων το έδαφος θα επιστρωθεί με χλοοτάπητα. Θα τοποθετηθούν επίσης καθιστικά και καλαθάκια, καθώς και μεταλλικά κιγκλιδώματα απλού σχεδίου, ύψους 1μ. στο στηθαίο της περίφραξης. Επάνω στην περίφραξη, στην είσοδο της παιδικής χαράς, θα τοποθετηθεί και η ενημερωτική πινακίδα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 123.243,60 ευρώ και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη εντάσσεται στο πρόγραμμα συνολικής αναβάθμισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου Βόλου. «Ο χώρος που επιλέχθηκε για να δημιουργηθεί η νέα παιδική χαρά έγινε γιατί εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κατοίκων. Είναι κοντά στα γήπεδα μπάσκετ και στο δημοτικό αναψυκτήριο, η λειτουργία του οποίου θα αποτρέψει και τυχόν βανδαλισμούς», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Σημειώνεται ότι για την προμήθεια των παιχνιδιών για τις ανάγκες της νέας παιδικής χαράς θα γίνει ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου