ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για παραβάσεις αιγιαλού και παραλίας

ερευνα-για-παραβάσεις-αιγιαλού-και-πα-808940

Παραβάσεις του Νόμου περί αιγιαλού, παραλίας και άλλων διατάξεων διαπίστωσε σε βάρος δώδεκα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο η Κτηματική Υπηρεσία. Η αυτοψία, που μεταξύ άλλων βεβαιώνει παραβάσεις που αφορούν σε στέγαστρα και άλλα έργα που καταλαμβάνουν την παραλία και τον αιγιαλό, έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε μία περίπτωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ, εστιατόρια, καταστήματα εστίασης, που αναφέρονται στην αυτοψία.

Εχει αναθέσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να λάβει ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν όντως παραβάσεις, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις και οι υποθέσεις να παραπεμφθούν στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και στο πλαίσιό της διαπιστώθηκαν παραβάσεις από πλήθος καταστημάτων.

Η παραβίαση του Νόμου περί αιγιαλού και παραλίας επισύρει διοικητικές κυρώσεις αλλά και ποινικές εάν διαπιστωθεί ότι συντρέχουν όντως οι προϋποθέσεις του Νόμου.

Τα αδικήματα του εν λόγω Νόμου τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους, εάν δεν αποσυρθούν οι αυθαίρετες κατασκευές.

Ο Νόμος περί αιγιαλού και παραλίας, που εκδόθηκε το 2001 προβλέπει με σαφήνεια τους ορισμούς του αιγιαλού, της παραλίας του παλιού αιγιαλού και τα όρια που καταλαμβάνουν. Ακόμη, προβλέπει με σαφήνεια τους ορισμούς των λιμένων και τα όριά τους.

Ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα που ανήκουν στην κυριότητα του δημοσίου, το οποίο καλείται να τα προστατεύσει και να τα διαχειριστεί, να προστατεύσει το οικοσύστημα των ζωνών, ώστε η πρόσβαση να είναι απρόσκοπτη και ακώλυτη.

Αρμόδιες αρχές για τον καθορισμό των ορίων εν προκειμένω είναι η Κτηματική Υπηρεσία Βόλου, που είναι και υπεύθυνη για την τήρησή τους,

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου