ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις από την Εισαγγελία για οφειλές στο Δημόσιο και ρευματοκλοπές

διώξεις-από-την-εισαγγελία-για-οφειλέ-808946

Ποινικές διώξεις κατά τουλάχιστον είκοσι οφειλετών του Δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Βόλου. Οι υποθέσεις αφορούν σε οφειλές από 100.000 ευρώ έως 1 εκατ., και οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο ακροατήριο – ορισμένοι εξ αυτών με κατ’ επείγουσα διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κατηγορούμενους έχουν αρχίσει ήδη να αποστέλλονται οι κλήσεις. Κάποια από τα αδικήματα μπορεί να αφορούν και στα έτη 2013 και 2014.

Οι υποθέσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από ελέγχους της εφορίας Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Παράλληλα, ποινικές διώξεις ασκήθηκαν και για υποθέσεις ρευματοκλοπών, που είναι επίσης πάρα πολλές. Αφορούν σε παραβιάσεις στους μετρητές της ΔΕΗ, στους κωδικούς των μετρητών, στις συνδέσεις με τα δίκτυα της ΔΕΗ.

Ορισμένες από τις υποθέσεις μετρούν παραβάσεις που συνέβαιναν για χρόνια και αφορούν ποσά χιλιάδων ευρώ, με τα οποία η ΔΕΗ ζημιώθηκε ανεπανόρθωτα.

Οι ρευματοκλοπές διαπιστώθηκαν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους κυρίως σε οικισμούς Ρομά.

Οι κατηγορούμενοι και σε αυτήν την περίπτωση έχουν αρχίσει να κλητεύονται.

Ποινή για ΑΕΠΙ

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το διακοπτόμενο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε 47χρονη υπήκοο Αλβανίας για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο για να απολογηθεί και καταδικάστηκε ερήμην, για υπόθεση που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2018 στον Βόλο. Επισημαίνεται ότι η ποινή είναι εφέσιμη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου