ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 5 ετών για φορτίο με χασίς σε 37χρονο Βολιώτη

κάθειρξη-5-ετών-για-φορτίο-με-χασίς-σε-37χ-809598

Κάθειρξη πέντε ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 37χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για κατοχή και μεταφορά χασίς βάρους άνω των τριών κιλών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2017 στον Βόλο. Σε έλεγχο των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στο αυτοκίνητο του 37χρονου εντοπίστηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3.075,44 γραμμαρίων, και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου και άλλων δύο Βολιωτών ηλικίας 25 και 28 ετών οι οποίοι είναι αδέρφια.

Ακόμη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη σύζυγο του 37χρονου, καθώς σε έλεγχο που είχε ακολουθήσει στην οικία τους, εκείνη αποπειράθηκε να ξεφορτωθεί σε κάδο απορριμμάτων μία ποσότητα κάνναβης βάρους 62,87 γραμμαρίων.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ενώ απάλλαξε από την κατηγορία της συγκατοχής ναρκωτικών τη σύζυγο του 37χρονου.

Απολογούμενος ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ανήκαν σε υπήκοο Αλβανίας και ότι ίδιος είχε αναλάβει να τα μεταφέρει σε τοποθεσία αντί του ποσού των 250 ευρώ.

Εντούτοις, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούνταν, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον 37χρονο κάθειρξη πέντε ετών, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των άλλων δύο κατηγορουμένων, που είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα ναρκωτικά και ότι βρέθηκαν τυχαία στο αυτοκίνητο, καθώς επρόκειτο να βοηθήσουν τον 37χρονο να αλλάξει ζάντες και λάστιχα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και τον ισχυρισμό της συζύγου του 37χρονου, που είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά και ότι η ίδια πέταξε τη σακούλα στα σκουπίδια χωρίς να ξέρει τι περιέχει, γιατί της το ζήτησε ο σύζυγός της.

Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς ήταν προσωρινά κρατούμενος των φυλακών, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Βόλουαφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μετά τη δίκη ο 37χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών που αθωώθηκαν, ήταν ο Δημήτρης Βούλγαρης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου