ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση προγραμμάτων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό

παρουσίαση-προγραμμάτων-για-τον-ψηφι-809742

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό βήμα», «Ψηφιακό άλμα» και «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός» διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 166, Βόλος.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις «Ψηφιακό βήμα» και «Ψηφιακό άλμα» αφορούν στην ενίσχυση της ψηφιακής αναβάθμισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιό τους επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού πληροφορικής, κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια λογισμικού και σε παραμετροποίηση αυτού, όπως επίσης και κάθε μορφής υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους (hosting, παρουσία στα Social media κλπ). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000€ έως 50.000€ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000€ έως 400.000€ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο Δράσεις.

Αντίστοιχα, ο «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός» αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων των εννέα τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ (αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, Τουρισμός, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία, υλικά-κατασκευές). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 50.000€ έως 400.000 € και το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου