ΤΟΠΙΚΑ

Ταξίδι γνωριμίας με τη Μαγνησία, Γαλλίδας δημοσιογράφου

ταξίδι-γνωριμίας-με-τη-μαγνησία-γαλλί-809947

Το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής 2018 υποδέχτηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου διακεκριμένη δημοσιογράφο από τη Γαλλία σε ταξίδι γνωριμίας στο Βόλο και το Πήλιο. Τη δημοσιογράφο συνόδευε η κα Νάγια Χρονοπούλου Receveur στέλεχος του ΕΟΤ που εδρεύει στο Παρίσι.

Εδώ και 2 χρόνια το Volos Pelion συμμετέχει στις εκθέσεις τουρισμού και το ενδιαφέρον των Γάλλων δημοσιογράφων είναι αυξανόμενο. Το ταξίδι οργανώθηκε σε συνεργασία με το ΕΟΤ, ενώ η Ένωση ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας χορήγησε τη διαμονή της αποστολής σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου. Οργανώθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου στην παραλία με τα τσιπουράδικα και στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην Πορταριά στη Μακρινίτσα, στο μονοπάτι των Κενταύρων ενώ η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε με την ΑΡΓΩ και τα μαθήματα γαστρονομίας με τοπικές συνταγές.

Η δημοσιογράφος κα Dorrise Pradal συγκέντρωσε το απαραίτητο τουριστικό πληροφοριακό υλικό για την συγγραφή αφιερωμάτων σε έντυπα υψηλής ποιότητας και επιρροής στο κοινό των Γάλλων όπως την εφημερίδα ActuCote Toulouse καθημερινή περιφερειακή εφημερίδα που διανέμεται στην Νότια Γαλλία με 48.000 συνδρομητές, και την ιστοσελίδα της με 1 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα, σε ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στον πράσινο τουρισμό, στο περιοδικό Flyandgo που διανέμεται σε όλα τα αεροδρόμια της Νότιας Γαλλίας Grand Sud, Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Marseille και Nice και στην ιστοσελίδα του.

Η αποστολή αναχώρησε για τις Βόρειες Σποράδες στις 23 Ιουνίου για να ολοκληρώσει το ταξίδι γνωριμίας με τη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου