ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή λήξης στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

γιορτή-λήξης-στο-γυμνάσιο-αργαλαστής-810078

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ΚΕΓΕ Αργαλαστής μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς και ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι παλιοί Διευθυντές του Γυμνασίου Αργαλαστής, παλιοί καθηγητές, παλιοί μαθητές – γονείς σημερινών μαθητών του σχολείου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ν. Πηλίου, κ. Μιλτιάδης Παπαδημητρίου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας, εκπροσώπησε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σοφία Κανταράκη, ενώ το Σύνδεσμο Φιλολόγων η κ. Νάνσυ Γώγου.

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε τις παρουσιάσεις των τριών προγραμμάτων που έτρεξαν τη σχολική χρονιά 2017-2018.

α) Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας “Ενίσχυση Γλωσσομάθειας στη Γαλλική. Μαθαίνω, Επικοινωνώ, Συμμετέχω”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 μαθητές της Α΄Γυμνασίου (Μιχαέλα Αγορή, Ευστάθιος Γιατρογιάννης, Ιζαμπέλα Ζυλάλη, Ελισάβετ Κανταράκη, Γαρυφαλλιά Μαγγασιανού, Ορνέλα Ματράκου, Φιλίτσα Προδρόμου, Ιωάννης Συκάς, Δήμητρα Τσιγιάννη και Ευαγγελία Τσουρέλη) με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαρνελοπούλου Ευαγγελία.

β) Πολιτιστικό Πρόγραμμα – Τοπική Ιστορία – Η ιστορία του σχολείου “Πέρασα και εγώ από εκεί…”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου (Βασιλειάδης Αλέξανδρος, Βασιλειάδη Κωνσταντίνα, Γιαννέλη Μαρίνα, Ευαγγελινού Ελένη, Εμβαλωτής Ιωάννης, Ζαφειροπούλου Δήμητρα, Ζηργάνου Αριστέα, Καρακωνσταντής Κωνσταντίνος, Κατσιντέλια Ελεονώρα, Κουκουμβρής Ιωάννης, Πάταγα Μαριάννα, Τσουρέλη Κρυσταλλία) με συντονίστρια τη φιλόλογο του σχολείου κ. Μαλιοκάπη Αικατερίνη.

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ερεύνησαν και μελέτησαν αρχεία του σχολείου από το 1976 και μετά, συνέλλεξαν πολλές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό το οποίο οργάνωσαν και παρουσίασαν. Σημαντική και ταυτόχρονα συγκινητική υπήρξε η εμπλοκή των γονέων αλλά και της τοπικής κοινότητας στην όλη διαδικασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πήρε το λόγο ο καλεσμένος παλιός Διευθυντής του σχολείου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Λουλούδας Ιωάννης.

γ) Πολιτιστικό Πρόγραμμα – Θεατρικό Δρώμενο “Το σχολείο”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου (Καρακωνσταντής Κων/νος, Βασιλικός Γεώργιος, Εμβαλωτής Ιωάννης, Γιατρογιάννης Ηλίας, Καπραβέλου Ειρήνη, Ζαφειροπούλου Δήμητρα, Γιαννέλη Μαρίνα, Κουταντέλια Αλίκη, Γκουτζίνη Ελσα, Ζλατά Χριστίνα) που αποτέλεσαν τη θεατρική ομάδα του σχολείου με συντονιστή τον καθηγητή της Κοινωνιολογίας κ. Σταύρο Κατσούρα.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Καλαντζή Σπυριδούλα τόνισε την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο, από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς σε συνεργασία μαζί της) ώστε να παραχθεί ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε ένα Δημόσιο Περιφερειακό Αγροτικό Σχολείο όπως είναι το Γυμνάσιο Αργαλαστής. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές από 8 διαφορετικά χωριά του Νοτίου Πηλίου και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλάζουν κάθε χρόνο ενώ παράλληλα μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε γλέντι στο προαύλιο του σχολείου με τραγούδια της χορωδίας συνοδευόμενα από τη μικρή ορχήστρα του σχολείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη μουσικό του σχολείου κ. Νεύρου Ευμορφία. Στο τραγούδι συμμετείχε η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Άρτεμις Χατζηαποστολίδου. Οι γονείς προσέφεραν φαγητά και γλυκά, ενώ παράλληλα μοίρασαν στους εκπαιδευτικούς αναμνηστικούς τίτλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου