ΤΟΠΙΚΑ

Eντυπωσιακά επιτοίχια έργα σε καταστήματα -έκπληξη του Βόλου

eντυπωσιακά-επιτοίχια-έργα-σε-καταστή-810130

Παρεμβάσεις – έκπληξη σε καταστήματα της πόλης αποδεικνύουν περίτρανα την καθημερινή διάσταση της τέχνης που δεν έχει σύνορα, έχει θέση παντού και δεν είναι πολυτέλεια, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Το άγγιγμα της τέχνης αποτυπώνεται εικαστικά στους τοίχους τοπικών καταστημάτων, που υιοθετούν τις ζωγραφικές παρεμβάσεις χωρίς να είναι γκαλερί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντυπωσιακό επιτοίχιο έργο, στο οποίο κυριαρχεί η φιγούρα ενός αγοριού, προσελκύει βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού σε όσους εισέρχονται στο οπωροπαντοπωλείο του Σταμάτη Γκουτσιούδη. Το θέμα της τοιχογραφίας εναρμονίζεται με το ύφος του καταστήματος και υπενθυμίζει ότι η τέχνη έχει θέση στην καθημερινότητά μας.

Το ζωγραφικό έργο φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, ο Γιώργος Αχλαδής από το Στεφανοβίκειο, χαρισματικός ζωγράφος, ο οποίος έδειξε από μικρή ηλικία το ταλέντο του. Το ιδιαίτερο στοιχείο του συγκεκριμένου έργου είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για να αποτυπώσει τη ζωγραφική παράσταση. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε λαδομπογιά για να ζωγραφίσει το έργο, που είναι αντίγραφο του πίνακα «Το παιδί με τα κουνέλια» του Πολυχρόνη Λεμπέση, κάνοντας τη μεγάλη υπέρβαση με ένα υλικό – έκπληξη, πέρα από τα συνηθισμένα.

Οι ιδιοκτήτες του οπωροπωλείου δηλώνουν λάτρεις της τέχνης και, όπως υπογραμμίζουν, η συγκεκριμένη ζωγραφική παρέμβαση στον χώρο είναι ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες του καταστήματος, οι οποίοι ρωτούν με ενδιαφέρον ποιος το έχει δημιουργήσει.

«Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά έχει θέση στην καθημερινότητά μας. Η τέχνη δηλώνει μια ευγενική ψυχή, μια καλλιτεχνική ψυχή, κάτι το ευχάριστο στον εαυτό μας και πέρα από το γεγονός ότι στολίζει τον κάθε χώρο, μας δημιουργεί όμορφα συναισθήματα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Καίτη Γκουτσιούδη, μητέρα του ιδιοκτήτη του οπωροπαντοπωλείο.

Μεγάλο επιτοίχιο έργο σε κεντρικό κουρείο - κομμωτήριο του Βόλου

Τέχνη στην καθημερινότητα

Θετικά συναισθήματα και ανάλογα σχόλια δημιουργεί το μεγάλων διαστάσεων ζωγραφικό έργο μικτής τεχνικής, που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο κουρείο – κομμωτήριο που διατηρεί ο Αντώνης Βασιλάκος. Το έργο απεικονίζει ποδηλάτη που διασχίζει με το ποδήλατό του το δάσος έχοντας μικρό παιδί στους ώμους, και δίνει την αίσθηση τρισδιάστατης δημιουργίας χάρη στην έμπνευση του street artist, ο οποίος είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζamie και έχει κάνει εικαστική παρέμβαση και στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Αρχιτεκτονικής.

Ο δημιουργός χρησιμοποίησε χρώμα και ξύλο στο 5Χ2,5 μέτρων έργο, που εντυπωσιάζει όσους το βλέπουν. «Ο κόσμος που έρχεται στο κομμωτήριο το περιεργάζεται με ενδιαφέρον και γενικά κάνει εντύπωση», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος αγαπάει την τέχνη και την έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά του.

Το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πρωτότυπο ζωγραφικό έργο δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στο προσωπικό αλλά και τους πελάτες του κομμωτηρίου, οι οποίοι σχολιάζουν με θετική διάθεση την ευφάνταστη εικαστική παρέμβαση. «Η τέχνη έχει θέση σε οποιονδήποτε χώρο και κυρίως στην καθημερινότητά μας», υπογραμμίζει ο Βολιώτης επαγγελματίας, δίνοντας τον ορισμό της δημιουργίας που τέρπει το βλέμμα και την ψυχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου