ΤΟΠΙΚΑ

Άμεσες λύσεις για την επιχειρηματικότητα ζήτησε ο ΣΒΘΚΕ από τον Στ. Πιτσιόρλα

άμεσες-λύσεις-για-την-επιχειρηματικό-810353

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η οικονομία της χώρας ενόψει της εξόδου της χώρας στις αγορές και η επιχειρηματικότητα χρειάζεται άμεσα να έχει στη διάθεσή της όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικά κίνητρα για να σταθεί στα πόδια της.

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα Ergon Showgraund, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων, Ελένη Κιλιοπούλου, ζήτησε άμεσες δεσμεύσεις.

«Καλούμαστε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς άλλα δανεικά», εντούτοις δεν έχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα στηρίξουν τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Η εργασία υπερφορολογείται, το ίδιο και η επιχειρηματικότητα, η ιδιοκτησία σε επίπεδα που δυσχεραίνουν το οικονομικό κλίμα για επενδύσεις έσωθεν και έξωθεν. Έχουμε να ανταγωνιστούμε χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν θεσπίσει ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο υφυπουργός.

«Το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και μάλιστα με επιτυχία είναι σημαντικό. Θα αντανακλαστεί στο εισόδημα των εργαζομένων, στα περιθώρια που θα έχουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις», εξήγησε.

Για την εκ νέου ανάπτυξη της βιομηχανίας, σημείωσε ότι «θα πάρουμε πολλά μέτρα ούτως ώστε να αναζωογονηθεί η βιομηχανική παραγωγή».

Ένα από τα πρώτα θέματα που απασχολεί ήδη την κυβέρνηση είπε ότι είναι να αναπτυχθούν οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες. «Προφανώς θα χρειαστούν και κίνητρα και βοήθειες από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και από τον αναπτυξιακό νόμο», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Ευάγγελος Γκιζελής, ο οποίος τόνισε ότι «για να απαντήσουμε στις προκλήσεις χρειάζεται να στηριχτούμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην προώθηση της εξωστρέφειας, στην έρευνα & στην καινοτομία.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόσωπος ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος είπε ότι «η έξοδος από τα Μνημόνια δε σημαίνει και έξοδο από την κρίση». «Η Ελλάδα έχει αναλάβει δύσκολες δεσμεύσεις για πολλά χρόνια», επισήμανε.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος ήταν παρόντες οι βουλευτές Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής και Χρήστος Μπουκώρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πλήθος εκπροσώπων φορέων.

Επίδοση υπομνήματος κατά της καύσης RDF

Στο μεταξύ, μετά την άφιξη του υφυπουργού στο συγκρότημα Τσαλαπάτα τριμελής αντιπροσωπεία από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ αποτελούμενη από τους Στέλιο Λημνιό, Μάρκο Βαξεβανόπουλο και Βάλμη Παπαδοπούλου συναντήθηκε με τον κ. Πιτσιόρλα και του επέδωσε ψήφισμα. Η αντιπροσωπεία μετέφερε «την αγωνία των Βολιωτών για την υγεία τους». Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να παραδώσει το ψήφισμα στο αρμόδιο υπουργείο και να γνωστοποιήσει την απάντηση που θα λάβει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου