ΤΟΠΙΚΑ

Τέλειωσε ο δρόμος στον Αϊ Γιάννη

τέλειωσε-ο-δρόμος-στον-αϊ-γιάννη-810410

Τελευταίες πινελιές μπαίνουν από την περασμένη Παρασκευή στον παραλιακό δρόμο του Αϊ Γιάννη, που είχε καταρρεύσει μετά την εκδήλωση σφοδρής θαλασσοταραχής στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Επί πέντε μήνες ο Αϊ Γιάννης ήταν «κομμένος στα δύο», με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο από τον περιφερειακό. Πλέον ο δρόμος κατασκευαστικά είναι έτοιμος και από αύριο Δευτέρα αναμένεται να πέσουν και ασφαλτικά.

«Ηδη ο παραλιακός δρόμος είναι προσβάσιμος. Το μόνο που μένει είναι να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια. Ο εργολάβος όχι μόνο ολοκλήρωσε γρήγορα το έργο, αλλά και χωρίς να πάρει ούτε ευρώ! Αν δεν ήταν φερέγγυος, το έργο δεν θα γινόταν ούτε στα τέλη καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ούτε καν προκαταβολή για τις εργασίες και ήδη ολοκληρώνει το έργο», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Κοντογιώργος.

Όπως είναι γνωστό, ο εργολάβος ξεκίνησε τέλη Μαρτίου το «χτίσιμο» του δρόμου από την αρχή στο σημείο όπου η θάλασσα τον «κατάπιε».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 580.000 ευρώ που περιελάμβανε κατασκευή του τοίχου στην παράκτια γραµµή µε µικροπασσάλους και κεφαλόδεσµο με μήκος 70 μέτρων, ανακατασκευή της ράµπας καθόδου προς την αµµουδιά, ανακατασκευή του πλακοσκεπή οχετού του ρέµατος µε ταυτόχρονη κατασκευή πτερυγότοιχων και λεκάνη υποδοχής των όµβριων, ανακατασκευή οδοστρωµάτων, στρώσεων οδοποιίας, επιχώσεων κ.λπ. σε µήκος 80 μέτρων, ανακατασκευή πεζοδροµίων – ρείθρων –σχαρών αποχέτευσης όµβριων – σηµάνσεις κ.λπ. σε μήκος 80 μέτρων, αποκατάσταση των δικτύων υποδοµής, καθαρισµό του ευρύτερου περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή έργων προστασίας κυκλοφορίας πεζών και οχηµάτων (σηµάνσεις, στηθαία κ.λπ.).

Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η «επικοινωνία» του οικισμού, από άκρη σε άκρη, από τον παραλιακό δρόμο και μένουν πλέον μόνο κάποιες πινελιές για την παράδοση του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου