ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης οδηγός της Shakira και άλλων stars [photos]

ο-βολιώτης-οδηγός-της-shakira-και-άλλων-stars-photos-810678

Αυτόν τον μήνα βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη με την εκρηκτική Shakira. Είναι ο οδηγός – μετρ του λεωφορείου – «κινούμενου ξενοδοχείου» μέσω του οποίου το επιτελείο της Κολομβιανής τραγουδίστριας ταξιδεύει από πόλη σε πόλη για τις ανάγκες των συναυλιών της. Κι όχι μόνο… Ο Βολιώτης Νίκος Μυρίντζος θεωρείται -και όχι αδίκως- ο οδηγός των μεγάλων star του κόσμου, αφού στο πρόσωπό του δείχνουν εμπιστοσύνη για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά του εξοπλισμού των συναυλιών τους στη διάρκεια περιοδειών, πασίγνωστοι καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα από την Ευρώπη και την Αμερική. Την προτίμηση των διασημοτήτων στο πρόσωπο του Βολιώτη οδηγού – μετρ Νίκου Μυρίντζου αποτυπώνει το φουλ πρόγραμμά του για τον επόμενο ένα χρόνο με τους Royal Republic, Explosions in the Sky, U.F.O., Sixx Paxx, Dj Shadow…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ιστορία του 44χρονου μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Από τη συνοικία της Χιλιαδούς στον Βόλο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εκτελώντας μεταφορές ψαριών με ένα μικρό φορτηγό. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι 20 χρόνια μετά θα συναναστρεφόταν τους απόλυτους star του πλανήτη;

Ο Βολιώτης οδηγός - μετρ των μεγάλων σταρ του κόσμου

«Ξεκίνησα το 1997 – 1998 από το Κερατσίνι. Ο πατέρας μου είχε έναν γνωστό. Εβγαλα επαγγελματικό δίπλωμα και εργαζόμουν ως οδηγός σε μικρό φορτηγό, με το οποίο μετέφερα ψάρια από το Κερατσίνι στην Ιταλία. Γνώρισα επαγγελματία από τη Λαμία που μου άνοιξε την πόρτα σε μια εταιρεία διεθνών μεταφορών. Συνέχισα να μεταφέρω ψάρια και κρέατα σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη», διηγείται τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τιμόνι, ο Νίκος Μυρίντζος.

Πριν από οκτώ περίπου χρόνια κι ενώ η κρίση είχε χτυπήσει στην Ελλάδα, ο Νίκος Μυρίντζος αποφάσισε να μεταναστεύσει. «Εβλεπα τι ερχόταν και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο. Εφυγα για Βερολίνο. Πάντα ήμουν άτομο που ρίσκαρα. Εφυγα χωρίς καν να γνωρίζω μία λέξη στα γερμανικά. Τα αγγλικά και τα ιταλικά που μιλούσα τα είχα μάθει εμπειρικά στο πλαίσιο της δουλειάς μου», συνεχίζει.

Τα πρώτα δύο χρόνια δεν ήταν εύκολα για τον Ελληνα μετανάστη στο Βερολίνο. Πήγαινε σχολείο για να μάθει τη γλώσσα και ταυτόχρονα εργαζόταν μεταφέροντας τρόφιμα σε εστιατόρια. Το επαγγελματικό δίπλωμα που είχε ερχόμενος από την Ελλάδα, του άνοιξε την πόρτα στο αντίστοιχο αστικό ΚΤΕΛ της Γερμανίας. Εργάστηκε ως οδηγός λεωφορείου για περίπου ενάμιση χρόνο και προοριζόταν για μόνιμος. Σε ηλικία 38 ετών μία τυχαία γνωριμία ήταν εκείνη που τον έβαλε στα μεγάλα… σαλόνια των επαγγελματικών μεταφορών.

Η πρόσληψή του με μόνιμο συμβόλαιο από την εταιρεία Berlin Rock Coaches GmbH & Co. KG ήρθε μετά από δοκιμή ενάμιση μήνα.

«Δεν μπορεί. Ζω όνειρο»…

Ο Νίκος Μυρίντζος έχει κερδίσει με τον επαγγελματισμό του την εμπιστοσύνη των μεγάλων σταρ του κόσμου, που τον ζητούν με το όνομά του από την εταιρεία στην οποία εργάζεται. «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο. Ελεγα, δεν μπορεί, όνειρο ζω… Ας με ξυπνήσει κάποιος. Τώρα νιώθω πιο cool. Η σημασία του οδηγού σε περιοδείες είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να ταξιδέψουν με ασφάλεια, άνεση και ξεκούραστα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έρχομαι πολύ σε επαφή με τις πολύ μεγάλες διασημότητες. Ομως την περασμένη εβδομάδα τρώγαμε σε εστιατόριο μαζί με τη μητέρα και τα παιδιά της Shakira», αφηγείται ο 44χρονος οδηγός.

Ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο όπως παραδέχεται ήταν όταν συνόδευσε σε περιοδεία στην Ευρώπη το πρώτο ελληνικό συγκρότημα heavy metal.

Τραγουδούσε… Σφακιανάκη με τον Phil Mogg

Ο Νίκος Μυρίντζος θα μπορούσε να αφηγηθεί άπειρα στιγμιότυπα με τους διάσημους της showbiz αν δεν δεσμευόταν από συμβόλαιο.

Περιορίζεται όμως στο να εκφράσει τον βαθύτατο σεβασμό που τρέφει για τον 68χρονο τραγουδιστή των UFO, Phil Mogg, με τον οποίο μάλιστα έχουν έρθει και πιο κοντά. Θυμάται δε, σε ένα ταξίδι από τη Σκωτία προς το Λονδίνο, που κάθονταν μαζί στο λεωφορείο. Ο Νίκος είχε βάλει να παίζει τραγούδι του Σφακιανάκη και το τραγουδούσαν μαζί με τον ερμηνευτή του ροκ συγκροτήματος.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία με τη Shakira, και όπως φαίνεται από τη διαπίστευση έχει πλήρη πρόσβαση στους χώρους των συναυλιών της

Εμπειρία VIP

Την εμπειρία πάντως που δεν πρόκειται να ξεχάσει την έζησε πριν από τέσσερα χρόνια με έναν καταπληκτικό όπως τον χαρακτηρίζει καλλιτέχνη, τον Ολαφουρ Αρναλντς. «Πρόκειται για έναν επιστήμονα στη μουσική. Η μουσική του σε ταξιδεύει», σχολιάζει για τον μεγάλο μουσικό που τον έκανε να νιώσει πραγματικά… VIP.

«Ημασταν στο Δουβλίνο και περιμέναμε το επιτελείο του που ήταν στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνη την ημέρα όμως έριξε πολύ χιόνι στην Τουρκία και αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις. Ακυρώθηκαν και δύο συναυλίες του. Εκείνη την ημέρα, με πήρε μαζί του σε πεντάστερο ξενοδοχείο, πληρώνοντας ο ίδιος για το δωμάτιό μου και στη συνέχεια πήγαμε στα καλύτερα κλαμπ του Δουβλίνου σε VIP θέσεις. Ηταν μια μοναδική εμπειρία», περιγράφει.

Το επάγγελμα του Νίκου Μυρίντζου δεν του δίνει απλώς τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο μαζί με τους πλέον αναγνωρίσιμους σταρ. Μέσω της δουλειά τους έχει κάνει πολύτιμες γνωριμίες και φιλίες. «Μπορώ να πω πλέον ότι έχω έναν φίλο σε όλα τα μέρη της γης», εξομολογείται.

Πέντε χρόνια στην υπηρεσία των star

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Νίκος Μυρίντζος είναι οδηγός ενός εκ των λεωφορείων – «κινητών ξενοδοχείων» που επιλέγουν star για τις μετακινήσεις στη διάρκεια περιοδειών για συναυλίες στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Πρόκειται για λεωφορεία των 12 ατόμων που διαθέτουν κρεβάτια, σαλόνι, χώρο φαγητού, κουζίνα, τουαλέτες, τρεις τηλεοράσεις, ίντερνετ. Εκεί ξεκουράζονται και κοιμούνται κατά τη μετακίνηση από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα διάσημοι σταρ και τα επιτελεία τους, τρώνε, συζητούν, κάνουν τα… πάρτι τους μετά από κάθε επιτυχημένη εμφάνιση και πριν φθάσουν στον προορισμό τους για να καταλύσουν σε ακριβά ξενοδοχεία.

Αποψη από το εσωτερικό του λεωφορείου, που διαθέτει όλες τις ανέσεις και νότες… πολυτέλειας

Πίσω από το λεωφορείο μεταφέρεται με τρέιλερ ο εξοπλισμός κάθε γκρουπ και κυρίως τα μουσικά όργανα. Εκτός αν πρόκειται για τη Shakira, οπότε και το κινούμενο… ξενοδοχείο συνοδεύουν 25 επικαθήμενα φορτηγά (!) με όλον τον εξοπλισμό, ακόμη και για το στήσιμο του stage πάνω στο οποίο θα εμφανιστεί η απόλυτη σταρ.

Ο Νίκος Μυρίντζος δεν φροντίζει μόνο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των σταρ και των επιτελείων τους. «Είμαι οδηγός μετρ, που σημαίνει ότι θα φροντίσω τα πάντα για να εξασφαλίσω ένα άνετο ταξίδι στους VIP επιβάτες: από το να υπάρχει καθαριότητα και φαγητό, μέχρι να υπάρχουν σοκολάτες πάνω στα κρεβάτια τους. Θέλω να τους κάνω να νιώθουν πραγματικά όπως στο σπίτι τους», λέει αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία υπεύθυνη δουλειά με VIP ανθρώπους.

Σε κάθε σταθμό της εκάστοτε περιοδείας, ο Νίκος Μυρίντζος χρειάζεται τρεις τουλάχιστον ώρες μέχρι το λεωφορείο – ξενοδοχείο να είναι πανέτοιμο για την επόμενη αναχώρηση.

Το πολυτελές λεωφορείο - κινούμενο ξενοδοχείο, που προτιμούν οι σταρ για τις περιοδείες τους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου