ΤΟΠΙΚΑ

Με χειροπέδες στα δικαστήρια για τη μέθη

με-χειροπέδες-στα-δικαστήρια-για-τη-μέ-811439

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, παρά τους συνεχείς ελέγχους του Τμήματος Τροχαίας Βόλου. Προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη ενός οδηγού Ι.Χ., ενός 53χρονου Βολιώτη, που είχε καταναλώσει πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ. Πλέον, πινάκια του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου «γεμίζουν» με υποθέσεις μεθυσμένων οδηγών.

Η νέα σύλληψη έγινε στις 11.30 στο κέντρο του Βόλου. Ο 53χρονος έπεσε σε έλεγχο της Τροχαίας και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,56 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, στην πρώτη μέτρηση (με επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ τα 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα) και 1,73 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση. Επισημαίνει ότι αυτόφωρη διαδικασία ακολουθείται όταν τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα είναι πάνω από 0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια στο πλαίσιο του αυτοφώρου και χθες δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και ότι οι ενδείξεις στο αλκοολόμετρο οφείλονταν σε αγωγή που ακολουθεί λόγω προβλήματος υγείας.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν έγινε πιστευτός από το Αυτόφωρο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για τρεις μήνες.

Στο μεταξύ, στο χθεσινό Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλοι οι 26 από τις 44 υποθέσεις που είχαν προσδιοριστεί για να συζητηθούν αφορούσαν σε ΚΟΚ και οι περισσότερες από αυτές σε μέθη. Στις 20 από τις υποθέσεις με αδικήματα ΚΟΚ, οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν καταδικαστικές, με ποινές φυλάκισης έως έξι μηνών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου