ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση λήξης της χρονιάς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

εκδήλωση-λήξης-της-χρονιάς-στο-σχολεί-811736

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα θα πραηματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Επτά Πλατανίων 16, η τελική εκδήλωση του σχολείου για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των σχεδίων δράσης του σχολείου κατά τη φετινή σχολική χρονιά, σύντομο θεατρικό δρώμενο – διασκευή αποσπάσματος από το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» του Δημήτρη Κεχαΐδη, προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Vivere Pericolosamente», απονομή επαίνων σε εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή τους σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς.

Ήταν ακόμα μια χρονιά πλούσια σε δράσεις και προγράμματα για το ΣΔΕ Βόλου που συνεχίζει για 14η χρονιά να προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικους που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου. Οι εγγραφές γίνονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, απογευματινές ώρες, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο Συγκρότημα Μουρτζούκου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421048762.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια δράσης, όπως Ελληνικά εκθέματα στα μουσεία του κόσμου, Κύβοι και Εικόνες, Εφευρέτες και εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο, Ευεργέτες του Βόλου, Λόγια διάσημων ανθρώπων, Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, Θέατρο και Κινηματογράφος, Αρχαίοι πολιτισμοί, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Greenspaces. Όλη η δουλειά των εκπαιδευομένων θα παρουσιαστεί στην ετήσια εκδήλωση του ΣΔΕ Βόλου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 6.30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των απολυτηρίων στους τελειόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ στο χώρο του σχολείου θα εκτίθενται διάφορες δημιουργίες και έργα που οι εκπαιδευόμενοι δημιούργησαν στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης του ΣΔΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου