ΤΟΠΙΚΑ

«Συνεχίζουμε με στρατηγική την υγιή ανάπτυξη στη Θεσσαλία»

συνεχίζουμε-με-στρατηγική-την-υγιή-α-811985

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα Στελέχη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την παρακολούθηση του Προγράμματος ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2010.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι η ατζέντα των θεμάτων αφορούσε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης 2017 του επιχειρησιακού προγράμματος, την πορεία υλοποίησή τους και την πορεία επίτευξης των στόχων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΕ ο Jiri Svarc, επικεφαλής της Μονάδας για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ για την Ελλάδα και Κύπρο, η κ. Ρήγα Βάσω στέλεχος στην ίδια Μονάδα και ο κ. Γιάννης Σολομωνίδης από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ. Ακόμη, συμμετείχαν στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης ΕΣΠΑ, του Υπ. Οικονομίας – ΕΥΣΑΑ, Αρχή Πιστοποίησης, ΕΥΣΕ, ΕΥΣΕΚΤ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε η ικανοποιητική πορεία του ΠΕΠ, στο πλαίσιο των απαιτήσεων Συστήματος Διαχείρισης και Στόχων Επίτευξης που έχουν τεθεί.

Ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας Διαχείρισης για περαιτέρω ενεργοποίηση του ΠΕΠ και τα επιμέρους βήματα και ενέργειες για κάθε Τομέα του Προγράμματος που συζητήθηκαν στη Συνάντηση, δίνουν ώθηση στο Πρόγραμμα, ενεργοποιώντας νέους τομείς όπως είναι η Επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Οικονομία, η Διαχείριση Απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων κ.ά.

«Με προγραμματισμό, σχεδιασμό και συνεργασίες, αναπτύσσουμε το ΠΕΠ και στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Επίσκεψη κλιμακίου της ΕΕ σε έργα στον Βόλο

Κατά τη διάρκεια της διήμερης προγραμματισμένης συνάντησης πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και στον Βόλο, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στον Βόλο τα έργα αυτά που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται, στα οποία έγιναν επισκέψεις, είναι το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου» και το παράρτημα ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι, η «Συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η. Βόλου», η «Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ» και οι «Κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Τα στελέχη έκαναν και μία μικρή περιήγηση στην περιοχή παρέμβασης του εγκεκριμένου Ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Β.Α.Α. Βόλου και τα προς ένταξη έργα/δράσεις του ΕΤΠΑ και ΕΚΤ (ήδη ενταγμένο το «Βελτίωση υποδομής γραφείου διευκόλυνσης ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης Βόλου»).

Τέλος το Κλιμάκιο της ΕΕ περιηγήθηκε στα έργα της λίμνης Κάρλας, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου