ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πληρότητες 65% στη Μαγνησία

πληρότητες-65-στη-μαγνησία-812577

Στη σταδιακή αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης προσβλέπουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία, με τον μέσο όρο της πληρότητας να κυμαίνεται σε ποσοστό 65% περίπου στη μέση του Ιουνίου. Οι επαγγελματίες διατηρούν ωστόσο την αισιόδοξη θέση ότι η κίνηση θα σημειώσει σταδιακή αύξηση, για να φτάσει στα πολυπόθητα υψηλά ποσοστά πληρότητας της περσινής σεζόν που χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι επαγγελματίες δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατήσεις που έχουν σημειωθεί στην ατζέντα τους, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις για την ανταπόκριση των Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι έχουν περιορίσει σημαντικά το διάστημα των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ανέφερε ότι υπάρχει σχετική κινητικότητα από το εξωτερικό στα μέσα του Ιουνίου, αλλά οι πληρότητες δεν είναι οι αναμενόμενες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Οι ξένοι τουρίστες που κάνουν ιδιαίτερα αισθητή φέτος την παρουσία τους στο Πήλιο είναι Γάλλοι, Ισραηλινοί, Γερμανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, οι οποίοι καταφθάνουν είτε μεμονωμένα είτε σε οργανωμένα γκρουπ, για να απολαύσουν τη φύση στο Πήλιο και να πραγματοποιήσουν εναλλακτικές δράσεις. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων αναφέρει ότι οι Ελληνες τουρίστες αναμένεται να είναι λιγότεροι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, λόγω της οικονομικής στενότητας που οξύνεται διαρκώς στα χρόνια της ύφεσης.

Τα ποσοστά πληρότητας μέχρι στιγμής είναι σχεδόν τα ίδια τόσο στη χερσαία όσο και στη νησιωτική Μαγνησία, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, Μανώλη Κανταράκια, να υπογραμμίζει ότι «μέχρι στιγμής η εικόνα της τουριστικής κίνησης δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ωστόσο στη διάθεσή μας ως Σύλλογος, μετά της 25 Ιουνίου θα σημειωθεί αύξηση στην κίνηση, που θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά πληρότητας». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι πληρότητες που σημειώνονται μετά τον Ιούνιο είναι «πιο συμπαγείς και δυναμικές» αλλά οι τουρίστες είναι γενικά φειδωλοί στα χρήματα που δαπανούν για τις διακοπές τους. «Δεν ξοδεύουν χρήματα, ειδικά φέτος, γιατί έχει μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη, τουλάχιστον σε ποσοστό 20 με 30%» σημειώνει ο ίδιος επαγγελματίας.

Ανάλογη είναι μέχρι στιγμής η εικόνα και στη γειτονική Σκόπελο, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, να επισημαίνει ότι τα ποσοστά πληρότητας στο νησί, σύμφωνα με την τωρινή τουλάχιστον εικόνα, παρουσιάζουν μικρή απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει η ίδια, «η μείωση στην τουριστική κίνηση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν δόθηκε έγκαιρα λύση στο μείζον ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με σημαντικά λιμάνια από την πολιτεία. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες προγραμματίζουν πολύ νωρίς τις διακοπές τους και η καθυστέρηση στις αναρτήσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, λειτουργεί ανασταλτικά» επεσήμανε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου