ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύονται τέσσερεις Βολιώτες μαθητές –αστρονόμοι

βραβεύονται-τέσσερεις-βολιώτες-μαθη-813459

Βραβεύονται συνολικά 57 μαθητές – αστρονόμοι όλης της Ελλάδας, στην καθιερωμένη πλέον «Ετήσια Γιορτή Αστρονομίας 2018» που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Ανάμεσα στους μαθητές αυτούς είναι και οι εξής 4 Βολιώτες μαθητές: 1) Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, του Μουσικού Λυκείου Βόλου, που ήρθε 3ος στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 (χάλκινο μετάλλιο) και ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους Έλληνες μαθητές στην εβδομαδιαία Διεθνή Αστρονομική Εκπαίδευση της NASA τον Ιούλιο, 2) Μηλαράς Βασίλειος του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου, ο οποίο ήρθε 1ος στον ίδιο διαγωνισμό του Γυμνασίου (χρυσό μετάλλιο). 3) Φιλίππου Ελευθέριος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, ο οποίος ήλθε 5ος στον ίδιο διαγωνισμό (έπαινος) και 4) Ρασβάνης Ανδρέας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου, ο οποίος ήρθε 3ος στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου (χάλκινο μετάλλιο).

Στην βράβευση θα λάβουν μέρος 21 συνολικά μαθητές (13 του Λυκείου και 8 του Γυμνασίου), οι οποίοι έλαβαν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό Γυμνασίου – Λυκείου και ύστερα από τρεις δοκιμασίες ανάμεσα στους 200 περίπου μαθητές κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού αυτού διενεργήθηκαν: η πρώτη διαδικτυακά, η δεύτερη στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όλης της χώρας και η 3η στην έδρα της Εταιρείας, στο Βόλο.

Περιλαμβάνονται, επίσης, 22 μαθητές του Διαγωνισμού του Δημοτικού, οι οποίοι διακρίθηκαν μεταξύ των 70 περίπου μαθητών όλης της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργήθηκε διαδικτυακά, με βάση 40 περίπου ερωτήσεις αστρονομίας, τις οποίες έπρεπε να απαντήσουν οι μαθητές στη διάρκειας μιας ώρας που διαρκούσε ο διαγωνισμός.

Στην ίδια τελετή θα επιδοθούν τα απολυτήρια των 14ων μαθητών της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως», τριετούς φοιτήσεως, η οποία λειτουργεί διαδικτυακά από το 2015.

Στο τέλος της τελετής θα απονεμηθεί δίπλωμα και τιμητική πλακέτα στον κ. Χαρίτωνα Τομπουλίδη, αστροφυσικό και πρόεδρο του Παραρτήματος Νάουσας της Εταιρείας, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Ερασιτέχνης Αστρονόμος κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς 2017, ανάμεσα στους άλλους 6 συνυποψηφίους του, που πρότειναν οι διάφοροι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αστρονόμων της πατρίδας μας.

Η τελετή της βράβευσης θα γίνει το Σάββατο, 7η Ιουλίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Θα ακολουθήσει δεξίωση όλων των επισήμων, των συντελεστών της εκδήλωσης, των βραβευόμενων μαθητών, των γονέων, των καθηγητών και των άλλων παρευρισκόμενων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου