ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ρουμανία μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Αγριάς

στην-ρουμανία-μαθητές-και-καθηγητές-τ-813673

Στο πλαίσιο του προγράμματος: ERASMUS + με τίτλο: «FOCUS», «Developing Learning, Life and Interpersonal skills» «Επικεντρωνόμαστε, Αναπτύσσοντας μαθησιακές, διαπροσωπικές ικανότητες ζωής» τρεις καθηγητές του ΓΕΛ Αγριάς Καρανίκας Θωμάς Διευθυντής, Κουμούτση Αναστασία, Χημικός και Καμπλιώνης Γεώργιος, Θεολόγος και έξι μαθητές Σουλικιάς Γεώργιος, Βολιώτης Ευάγγελος, Παξιμαδάκη Άννα, Σκούρα Πολυάνθη, Κυρίτση Γεωργία και Μαρινάκη Νικολέτα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας. Οι υπόλοιπες, εκτός της Ελλάδας, χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, είναι οι εξής: Ρουμανία, Πολωνία και Δανία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και υλοποιήθηκε κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019. Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση μαθητών και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Ο κυριότερος ωστόσο στόχος, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του προγράμματος, είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες εφόδια μέσω της διαδικασίας της διδασκαλίας- μάθησης. Ενδεικτικά αναφέρονται θέματα όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η συναισθηματική νοημοσύνη και άλλα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 21 Απριλίου 2018 και αφορούσε την επιμόρφωση μαθητών. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες από τα ενταγμένα στο πρόγραμμα σχολεία, το “Colegiul Tehnic Ana Aslan” και το “ Seminarul Teologic Ortodox”.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους μαθητές και καθηγητές εργάστηκαν πάνω στα θέματα: «Μοντέλα Μάθησης», «Η σωστή διαχείριση του χρόνου και του χρήματος» και «Η εκπαιδευτική διαδικασία: Μαθαίνω, επαναλαμβάνω, εμπεδώνω». Συμμετείχαν σε εργαστήρια με τα παραπάνω θέματα σχεδιάζοντας, δημιουργώντας πόστερ, αφίσες και μπροσούρες. Παρακολούθησαν ινφογραφικά εργαστήρια, μάθημα δημοσιογραφίας ( πώς να γράψετε μια εντυπωσιακή συνέντευξη) και μάθημα αγώνων λόγου (debate) στα αγγλικά.

Ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, που θεωρείται ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Τρανσυλβανίας, της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ορθόδοξο ναό, την Όπερα, καθώς επίσης και την γοτθικού τύπου εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο αλατωρυχείο «Salina Turda» που βρίσκεται στο Durgău-Valea Sarata. Το συγκεκριμένο αλατωρυχείο χαρακτηρίστηκε ως το πιο όμορφο υπόγειο στον κόσμο και κατατάσσεται μεταξύ των 22 πιο εντυπωσιακών τουριστικών προορισμών στον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου