ΤΟΠΙΚΑ

Πτυχία επιπέδου 5 σε αποφοίτους ΕΠΑΛ

πτυχία-επιπέδου-5-σε-αποφοίτους-επαλ-814053

Την υλοποίηση του 35ωρου Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ και την Πιστοποίηση στις επτά ειδικότητες μαθητείας της Α’ Φάσης και των τριών Πιλοτικών Εφαρμογών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να προετοιμάσει τους αποφοίτους του Μεταλυκειακού Ετους – τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ για τις εξετάσεις πιστοποίησης που θα διεξάγει ο ΕΟΠΠΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας, οι οποίοι έχουν λάβει βεβαίωση παρακολούθησης.
Στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης μπορούν να απασχοληθούν εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ ως επιμορφωτές, κατά προτεραιότητα όσοι διαθέτουν προϋπηρεσία στο «Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας».

Αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλουν έως 21 Ιουνίου 2018, οι απόφοιτοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας της Α’ φάσης και των Πιλοτικών Τάξεων Μαθητείας και έχουν λάβει τη Βεβαίωση Παρακολούθησης Μεταλυκειακού Ετους – Τάξης Μαθητείας, σε μία από τις παρακάτω ειδικότητες:

1. «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών»

2. «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής»

3. «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»

4. «Τεχνικός Οχημάτων»

5. «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων»

6. «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής»

7. «Βοηθός Νοσηλευτή»

8. «Σύγχρονη Επιχειρηματική Γεωργία» (Πιλοτική Τάξη Μαθητείας)

9. «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» (Πιλοτική Τάξη Μαθητείας)

10. «Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις» (Πιλοτική Τάξη Μαθητείας)

Επίσης, αιτήσεις συμμετοχής επιμορφωτών εκπαιδευτικών θα μπορούν να υποβάλλουν έως μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν ή διδάσκουν στις παραπάνω ειδικότητες στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» στις Πιλοτικές Τάξεις Μαθητείας, ή στην Α΄ φάση ή στη Β΄ φάση υλοποίησης και επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμορφωτές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής αποφοίτων και εκπαιδευτικών με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται:

Α) ηλεκτρονικά: στην ηλεκτρονική δ/νση mail@thess.pde.sch.gr της ΠΔΕ Θεσσαλίας

Β) με FAX στο: 2410539219 της ΠΔΕ Θεσσαλίας

Για την πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΠΔΕ Θεσσαλίας www.thess.pde.sch.gr.

Τα Προπαρασκευαστικά Προγράμματα Πιστοποίησης συνολικής διάρκειας 35 ωρών το καθένα, θα πραγματοποιηθούν σε επτά εργάσιμες ημέρες από 27/6/2018 έως 5/7/2018 και 5 ώρες κάθε ημέρα σε απογευματινό ωράριο στα Ε.Κ. ή στα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑΛ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2018 από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 στην ειδικότητά τους, αναβαθμίζοντας το πτυχίο του ΕΠΑΛ κατά ένα επίπεδο επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου