ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχωριστή γιορτή λήξης στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

ξεχωριστή-γιορτή-λήξης-στο-2ο-γυμνάσιο-814762

Μια ωραία και ξεχωριστή γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2017-18 και γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της γ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Με την έμπνευση και καθοδήγηση του διευθυντή κ. Αποστόλου Ζαχαρού, της υποδιευθύντριας κ. Αικατερίνης Καραγεώργου και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, ετοιμάστηκε ο χώρος, στήθηκε αυτοσχέδια γιγαντοοθόνη και τοποθετήθηκαν ηχητικά.

Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση γονέων, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου κ. Απόστολος Γαλάτης και η σχολική σύμβουλος Μαθηματικών κ. Μαρίτσα Γκόνου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν χάρισαν σε όλους μία ωραία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Το πρόγραμμα της δίωρης εκδήλωσης ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον διευθυντή κ. Απόστολο Ζαχαρό, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της οργάνωσης της γιορτής και στη φιλοδοξία να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό για το σχολείο. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στη μουσική της δεκαετίας του ‘60, με συμμετοχή 15 μαθητών. Κατόπιν ομάδα 12 μαθητριών παρουσίασε ένα μικρό δρώμενο με τίτλο «Μια μέρα στο σχολείο». Στη συνέχεια προβλήθηκαν τα έξι πολιτιστικά – περιβαλλοντικά και αγωγής σταδιοδρομίας προγράμματα, που υλοποιήθηκαν στο σχολείο τη χρονιά που πέρασε. Ακολούθησε βιντεοπροβολή της παράστασης «Γουτού Γουπατού» που παρουσίασε ομάδα 36 μαθητών στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη. Μια ωραία πινελιά ήταν η παρουσίαση μοντέρνων χορογραφιών από 10 μαθήτριες. Ιδιαίτερη νότα υπήρξε η ζωντανή παρουσίαση της «Ποδηλατάδας στην παραλία του Βόλου» από 24 μαθητές, που περιλάμβανε τραγούδι και μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Επιστέγασμα της γιορτής υπήρξε η επίδοση στους μαθητές της γ’ τάξης αναμνηστικής φωτογραφίας, προσφορά του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η γιορτή έκλεισε με προβολή φωτογραφικών στιγμιότυπων από τη σχολική ζωή, απονομή στους μαθητές Διπλωμάτων συμμετοχής στα έξι προγράμματα και με το τραγούδι «Τα μαθητικά τα χρόνια…» που τραγουδήθηκε από όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου