ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον από Ουκρανούς για διακίνηση σιτηρών στο λιμάνι του Βόλου

ενδιαφέρον-από-ουκρανούς-για-διακίνη-814827

Ουκρανική εταιρεία εκδήλωσε ενδιαφέρον στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για ανάπτυξη συνεργασίας με το λιμάνι του Βόλου. Η συνεργασία θα αφορά στη διακίνηση σιτηρών για την οποία οι Ουκρανοί φημίζονται για την εμπειρία που έχουν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση Ποσειδώνια 2018 που πραγματοποιήθηκε στις 4 -8 Ιουνίου στην Αθήνα και κατά τη διάρκειά της ήρθε σε επαφές με παράγοντες και στελέχη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας, συναντήθηκε και με εκπροσώπους ουκρανικής εταιρείας.

«Έγινε μία πολύ σοβαρή συνάντηση για τη διακίνηση σιτηρών μεταξύ των λιμένων Ουκρανίας και Βόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Η πρόταση θεωρείται ότι θα ωφελήσει πολύ τα οικονομικά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, τα οποία βρίσκονται σταθερά σε ανοδική πορεία, εάν προχωρήσει και στο επόμενο στάδιο και μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι περιμένει οι εκπρόσωποι της εταιρείας να επισκεφτούν τον Βόλο αυτήν την εβδομάδα και να συζητήσουν τις προοπτικές της συνεργασίας.

Το Λιμάνι του Βόλου έχει μεγάλη δραστηριότητα όσον αφορά στη διακίνηση σιτηρών. «Ικανοποιούμε πλήρως όλες τις ανάγκες της Θεσσαλίας», επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Σταυριδόπουλος είχε συναντήσεις και με άλλα δύο στελέχη τεχνικών εταιρειών, γερμανικών και ολλανδικών συμφερόντων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι εν λόγω εταιρείες έχουν ανοιχτές συζητήσεις και με άλλα ελληνικά λιμάνια και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να στείλουν εκπρόσωποί τους στον Βόλο και να συζητήσουν για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης της ενέργειας.

Η ΟΛΒ Α.Ε. με την παρουσία της στα φετινά Ποσειδώνια υπογράμμισε την θέση του λιμανιού ως πυλώνα της οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το μήνυμα που η ΟΛΒ Α.Ε. έκανε γνωστό με το περίπτερό της στη μεγάλη αυτή παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση είναι ότι το λιμάνι του Βόλου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς της εμπορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής ολόκληρης της Θεσσαλίας και ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας.

Επιπλέον, ότι το λιμάνι προωθεί συνέργειες με σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού και βιομηχανικού τομέα ολόκληρης της Περιφέρειας.

Η επιτυχής συμμετοχή του ΟΛΒ στα Ποσειδώνια επισφραγίζει την ανοδική πορεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τη στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθεί με προσήλωση τα δύο τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου