ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα στον Βόλο για τον καταδυτικό τουρισμό

ημερίδα-στον-βόλο-για-τον-καταδυτικό-τ-814882

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (Συγκρότημα Παπαστράτος) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με τίτλο: «Καταδυτικός Τουρισμός: Οφέλη για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

Η Ημερίδα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου (Σ.Α.Β.) με μέλη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης που θα προκύψουν από την προώθηση του Καταδυτικού Τουρισμού στη Μαγνησία, με σεβασμό στα υδάτινα οικοσυστήματα και την ανάδειξη της σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας του Παγασητικού και του συμπλέγματος των Β. Σποράδων.

Ομιλητές θα είναι οι:

-Δρ Κώστας Ντούνας, Διευθυντής Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

-Δρ Μαρία Σαλωμίδη, Ερευνήτρια Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

-Κώστας Θωκταρίδης, Δύτης – Υποβρύχιος Ερευνητής

-Δρ Αλέξιος Λόλας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην Ημερίδα θα υπάρχει σύντομος χαιρετισμός μέσω τηλεδιάσκεψης και από τον Pierre-Yves Cousteau (Cousteau Society) στο πλαίσιο δράσεων που έχει αναπτύξει για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στην Σαντορίνη.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δρ. Παναγιώτης Πανταζής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , Δρ. Αλέξιος Λόλας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Πιλάτος, Αξιωμτ/κος ε.α., Πρόεδρος Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου (Σ.Α.Β.), Στέλλιος Κοντακιώτης, M.Sc. Κλινικός Ψυχολόγος, μέλος Σ.Α.Β., Χρήστος Γέρμανος, Υπαξιωματικός Π.Α., μέλος Σ.Α.Β.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου