ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα μνήμης στους προσκόπους Αϊδινίου

αφιέρωμα-μνήμης-στους-προσκόπους-αϊδ-815585

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους σφαγιασθέντες προσκόπους του Αϊδινίου διοργανώνονται σήμερα Σάββατο 16 και αύριο Κυριακή 17 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας, του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Νέας Ιωνίας.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 19.00, στο 30ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Χείρωνος και Ορφανοτροφείου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλωσόρισμα, είσοδο ελληνικής σημαίας, ύμνο προσκόπων από τη χορωδία «Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Μνήμες Προσφύγων». Στη συνέχεια από τον Δημήτρη Κωνσταντάρα θα γίνει αναφορά στο ιστορικό γεγονός της σφαγής των προσκόπων του Αϊδινίου. Ακολουθούν χοροί από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες». Προβολή βίντεο από τη σφαγή των προσκόπων.

Την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης έχει η Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και περιλαμβάνει χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», αναμνήσεις από τη Μαγδαληνή Αργυράκη, σμυρναϊκά τραγούδια από τον Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων» και χορούς από την «Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας».

Αύριο Κυριακή 17 Ιουνίου στις 10.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων προσκόπων του Αϊδινίου, στη συμβολή των οδών Ικάρων και Εθνικών Αγώνων, δίπλα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα». Θα προηγηθεί εκκλησιασμός στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία. Στον χώρο του μνημείου, στις 10.55 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και θα ακολουθήσει το «Ιστορικό της ημέρας» από την Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Στη συνέχεια θα αναγνωστούν τα ονόματα των σφαγιασθέντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους και φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου