ΤΟΠΙΚΑ

Μαχητικό «παρών» στο Σύνταγμα θα δώσουν οι Μακεδόνες του Βόλου

μαχητικό-παρών-στο-σύνταγμα-θα-δώσο-815747

Το παρών στην πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία εναντίον της κυβέρνησης, αναμένεται να δώσουν Βολιώτες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα με λεωφορείο που μισθώνει ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου. «Η Μακεδονία είναι ελληνική» το σύνθημα υπό το οποίο εγείρεται νέος λαϊκός ξεσηκωμός στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και σε αυτό μαχητικό παρών θα δώσει ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου. Για τη μετάβαση στην Αθήνα, ο σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο που αναχωρεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι από την πλατεία Ελευθερίας (Τηλ. επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 6945825115 κ. Βέτα Μπελιτσιώτη και 6947205204 κ. Μιχάλης Χατζίρης).

Στόχος, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, Βενετία Μπελιτσιώτη, είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να μην υπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία που συνιστά ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδας. «Παρακολουθώ τις συζητήσεις στη Βουλή. Και ακούω ορισμένους Βορειοελλαδίτες βουλευτές. Με τι πρόσωπο θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αύριο, να ζητήσουν την ψήφο τους; Τι θα έχουν να τους πουν; Ότι ξεπούλησαν τη Μακεδονία;», τόνισε η κ. Μπελιτσιώτη, επιμένοντας στη θέση του συλλόγου ότι η κατ’ αρχήν συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ συνιστά ιστορική ήττα της Ελλάδας.

«Η παρουσία μας στο Σύνταγμα θα είναι ένα μέσο πίεσης προς τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στο εθνικό ζήτημα», υπογράμμισε η κ. Μπελιτσιώτη.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων. Η ημέρα και ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει η οριστικοποίηση της ημέρας και της ώρας συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ. Από τώρα, ωστόσο, έχει προσδιοριστεί ως τόπος της συγκέντρωσης η πλατεία του χωριού Λαιμός. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους του νομού Φλώρινας, των όμορων νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, «να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου