ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ: Οργιο νοθείας στις εκλογές του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού

δασ-οργιο-νοθείας-στις-εκλογές-του-σωμ-815946

Σοβαρές παρατυπίες και νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Μαγνησίας καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ Επισιτισμού -Τουρισμού.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Το Σωματείο μας προχώρησε σε «εκλογές» την Τρίτη 29 Μάη, σε συνθήκες σοβαρών παρατυπιών και ουσιαστικά νοθείας, για τα οποία έγκαιρα η ΔΑΣ είχε ενημερώσει τους συναδέλφους με ανακοίνωση-καταγγελία της. Ευθύνη για τη νοθεία έχει η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ (προηγούμενου και νεοεκλεγμένου), υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη βήμα-βήμα του Προέδρου του ΕΚΒ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για τα σοβαρά γεγονότα στο σωματείο μας, που γίνονται στις πλάτες όλων των συναδέλφων, μετά και την ανάδειξη του νέου ΔΣ στις 14-6-2018, από το οποίο τα μέλη της ΔΑΣ απείχαν, καταγγέλλοντάς το ως νόθο και παράτυπο, αφού προήλθε από μια νόθα διαδικασία. Το νέο «ΔΣ» έσπευσε μάλιστα να μας δώσει θέσεις ευθύνες και φρόντισε να τις ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου, πιστεύοντας ότι θα ξεχαστούν τα αίσχη τους.

Το όργιο νοθείας σε αυτές τις εκλογές δεν έχει τέρμα:

  • · Τις τρεις μέρες των εκλογών οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και η εφορευτική επιτροπή δεν άφησαν συναδέλφους να ψηφίσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι μέλη του Σωματείου, παρά το γεγονός ότι είχαν στα χέρια τους έγκαιρα τις αιτήσεις και τις συνδρομές εγγραφής των συναδέλφων. Με το «έτσι θέλω» απαγορεύτηκε σε 25 άτομα (οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι) να ψηφίσουν στο Σωματείο, ενώ αποκλείστηκαν και περίπου 90 ακόμη, για τους οποίους το ΔΣ αρνήθηκε να πάρει αιτήσεις και συνδρομές. Για να απολογηθούν για τα παραπάνω είπαν πολλά μαργαριτάρια, ανάμεσα τους ξεχωρίζει το «δεν μπορούν να είναι μέλη του Σωματείου γιατί δεν έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη» (πρόεδρος ΕΚΒ)
  • · Από την άλλη παρουσίασαν ένα πλαστό μητρώο που περιλαμβάνει τουλάχιστον 110 καινούρια μέλη, που όμως δεν έχουν αναφερθεί ποτέ, δεν έχουν τεθεί σε κανένα Δ.Σ. για να εγκριθούν και πολλοί από αυτούς ενημερώθηκαν για την εγγραφή τους και για να ψηφίσουν από τους εργοδότες τους.
  • · Για αυτούς τους 110 και από έναν πρόχειρο έλεγχο στο 50%, προκύπτουν τα εξής: Ότι αρκετοί (πάνω από 30) δεν είναι εργαζόμενοι στον κλάδο ή δεν έχουν καν ΑΜΑ ή μητρώο ΙΚΑ. Ότι «βάφτισαν» παράνομα ως εργαζόμενους του κλάδου μας, ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι σε άλλους κλάδους με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον κλητήρα του ΕΚΒ, ο οποίος είναι εργαζόμενος του ΟΑΕΔ, αποσπασμένος στο Εργατικό Κέντρο που ψήφισε και «διηύθυνε» την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και έναν χειριστής σε χημική βιομηχανία της πόλης μας. Με σκοπό να αλλοιώσουν υπερ τους το αποτέλεσμα. Για τέτοια όργια μιλάμε!
  • · Παρά τη σοβαρή μας προσπάθεια, δεν παρουσιάστηκε κανένας οικονομικός απολογισμός. Γεννιέται σοβαρό ερώτημα για το ταμείο του Σωματείου μας, τα χρήματα των μελών, τι έγιναν και ποιος θα λογοδοτήσει. Που πηγαίνουν και τι γίνονται οι συνδρομές μας και πόσοι ψηφίσαντες ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, όπως ορίζει το Καταστατικό μας.
  • · Σε όλα αυτά που κατήγγειλε η ΔΑΣ απάνταγαν στους εργαζόμενους ότι λέμε ψέματα! Αντίθετα, δεν μπορεί να κρυφτεί και αποκαλύπτεται ότι λένε αυτοί ψέματα, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοί μας αηδιασμένοι να φύγουν από το ΕΚΒ, χωρίς τελικά να ψηφίσουν.

Τα παραπάνω μετά τις σοβαρές παρανομίες τους και τις νόθες διαδικασίες που τήρησαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, παρωδία!

Θεωρούμε ότι είναι χρέος κάθε τίμιου εργαζόμενου, κάθε τίμιου ανθρώπου να μην συναινέσει και νομιμοποιήσει τέτοια αίσχη, ως διαδικασία εκλογών στο Σωματείο μας ή σε οποιοδήποτε άλλο. Να καταδικαστούν αυτές οι πρακτικές και όσοι τις στηρίζουν.

Από τη μεριά μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί αυτή η φαρσοκωμωδία. Το επόμενο διάστημα θα κινηθούμε και νομικά για να γίνουν οι σωστές διαδικασίες και να λογοδοτήσουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα και απαιτούμε να γίνουν σωστές εκλογές στο σωματείο μας!

Δεν θέλουμε τέτοια σωματεία και τέτοιους συνδικαλιστές. Χρειαζόμαστε ακριβώς το αντίθετο. Ζωντανά σωματεία, Δ.Σ. δίπλα στους εργαζόμενους. Διαδικασίες αδιάβλητες, δημοκρατικές και όχι μηχανισμούς αντιπροσώπων για να αλλοιώνονται οι συσχετισμοί στο ΕΚΒ, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ.

Μπορούμε να κάνουμε το σωματείο μας αποκούμπι κάθε εργαζόμενου στον κλάδο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου