ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλικό ραντεβού συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές

πανθεσσαλικό-ραντεβού-συνταξιούχων-816149

Συνεχίζουν τον μαραθώνιο αγώνα τους οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, που αντιδρούν στις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016 και βρίσκονται σε καλοκαιρινή αγωνιστική επιφυλακή.

Από το ΕΚΒ όπου συγκεντρώθηκαν, χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων κάλεσαν συνταξιούχους και εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρικά πλατεία Λάρισας, την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Όπως καταγγέλθηκε, οι συντάξεις για τις οποίες πλήρωσαν μια ζωή από τη δουλειά τους, έγιναν προνοιακά βοηθήματα και ζητούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις, και τέλος ζήτησαν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Ακόμη, οι συνταξιούχοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με τη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από το αντισυνταξιουχικό και αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις, και ζητούν ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Τέλος, απαιτούν να μην περάσουν τα καταστρεπτικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης και να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου