ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο σε καφετέρια λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

λουκέτο-σε-καφετέρια-λόγω-μη-έκδοσης-α-816201

Σαφάρι φορολογικών ελέγχων προχθές στο κέντρο του Βόλου, με διοικητικά πρόστιμα αλλά και αναστολή λειτουργίας επιχείρησης.

Ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης έβαλαν λουκέτο σε κεντρικό καφέ του Βόλου, που διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις.

Ώρα πρωινή, οι εφοριακοί υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες έλεγαν την κίνηση στην επιχείρηση και παρακολουθούσαν την έκδοση αποδείξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καφετέρια κόπηκε πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 250 ευρώ, καθώς σε περίπτωση υποτροπής το ύψος του προστίμου διπλασιάζεται σε κάθε επόμενη φορά.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης και διαπίστωσαν ότι η καφετέρια δεν είχε εκδώσει περισσότερες από δέκα αποδείξεις.

Προχώρησαν λοιπόν στη σφράγιση του καταστήματος αναστέλλοντας τη λειτουργίας της για ένα 48ωρο.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογικοί έλεγχοι για μη έκδοση αποδείξεων είναι συνεχείς. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίως Εσόδων έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για πάταξη της φοροδιαφυγής. Κλιμάκια Οικονομικών Υπηρεσιών πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και τσεκάρουν τα φορολογικά στοιχειά των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου