ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο αριστείας στη Φυσική σε μαθήτρια του 19ου Δημοτικού Βόλου

βραβείο-αριστείας-στη-φυσική-σε-μαθήτ-816547

Πρώτο βραβείο αριστείας σε πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής έλαβε η μαθήτρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Ευαγγελία Παρίση. Ηταν η πρώτη φορά που η Ευαγγελία Παρίση έλαβε μέρος σε διαγωνισμό φυσικής και απέδειξε ότι έχει ταλέντο στις θετικές επιστήμες.

Προχθές ανακοινώθηκαν στο σχολείο τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης», που έφεραν «πρωτιά» στο 19ο Δ.Σ. Βόλου.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού είχε διεξαχθεί τον περασμένο Μάρτιο και η Ευαγγελία Παρίση είχε προκριθεί. Ελαβε μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και πέτυχε πανελλήνια διάκριση στη φυσική. Ελαβε πρώτο βραβείο αριστείας, καθώς απέσπασε βαθμολογία πάνω από 95% με άριστα το 100%.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, Ελένη Σπύρου, που είναι νηπιαγωγός, «το… γονίδιο για την κλίση στις φυσικές επιστήμες πήρε από τον πατέρα της που είναι λάτρης των μαθηματικών και της φυσικής. Πατέρας και κόρη παίζουν μαζί παιχνίδια σχετικά με τις θετικές επιστήμες στη διάρκεια της ημέρας. Της αρέσει πολύ και η φυσική και τα μαθηματικά για τα οποία έλαβε επίσης μέρος σε διαγωνισμό. Για τον διαγωνισμό της φυσικής διάβαζε όλο το Πάσχα. Ακόμη καις τον ελεύθερο χρόνο της και χωρίς βοήθεια».

Η αναγγελία του βραβείου γέμισε υπερηφάνεια το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και τον δάσκαλο της τάξης της Ευαγγελίας Παρίση, Απόστολο Αγγελόπουλο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου