ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 18 μηνών για θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Νεοχωρίου –Αργαλαστής

φυλάκιση-18-μηνών-για-θανατηφόρο-τροχαί-816929

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο Βολιώτη που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 5 Νοεμβρίου 2016 στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Αργαλαστής.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 76χρονος καταδικασθείς, εξετράπη δεξιά σε σχέση με την πορεία του και επέπεσε σε δέντρο με αποτέλεσμα μία από τις συνεπιβάτισσες, και συγκεκριμένα η 90χρονη πεθερά του, να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 76χρονος ισχυρίστηκε ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αναγκάστηκε να στρίψει δεξιά και να προσκρούσει σε δέντρο, προκειμένου να μην μπει στο αντίθετο ρεύμα πορείας και συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στο αυτοκίνητο εκτός από τον καταδικασθέντα και την άτυχη γυναίκα επέβαιναν άλλες δύο γυναίκες, η σύζυγος του 76χρονου και μία άλλη κυρία, οι οποίες δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Αλλες καταδικαστικές αποφάσεις

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε παράλληλα και έναν 46χρονο Βολιώτη για ψευδή αναφορά στην αρχή και για ψευδορκία. Ο 46χρονος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή, καθώς είχε δηλώσει ψευδώς σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. ότι είχε το μηχανάκι του σε αποθήκη και ότι είχε παραδώσει τις πινακίδες του. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. είχαν καταδιώξει έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός. Το δίκυκλο, από την περαιτέρω προανάκριση αποδείχτηκε ότι ανήκε στον 46χρονο Βολιώτη, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στον αλλοδαπό.

Παράλληλα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή χθες σε 40χρονο ελεύθερο επαγγελματία. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για μεταβολή αιγιαλού, καθώς είχε αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα σε παραλία του Πηλίου και δεν είχε λάβει άδεια. Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου