ΤΟΠΙΚΑ

Παραδίδει σκυτάλη στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

παραδίδει-σκυτάλη-στο-τχσ-ο-γ-μιχελής-816983

Αισιόδοξος δηλώνει για την οικονομική πορεία της χώρας ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του και παραδίδει τη σκυτάλη στην Ανδρέα Βερύκιο, με τον οποίο είχε άριστη συνεργασία, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή και αρμονική διαδοχή.

Μετά τρία χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο κ. Μιχελής, με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πορεία της οικονομίας και σχολίασε τις εξελίξεις που διαβλέπει, μετά την επερχόμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Ο Γ. Μιχελής, πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας, η οποία διαθέτει, όπως επεσήμανε, «συγκριτικά πλεονεκτήματα στον χώρο της ενέργειας, στον χώρο των logistics, στον χώρο του τουρισμού και στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, όπου υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη».

Η Ελλάδα θα ανακτήσει τον βηματισμό της σε οικονομικό επίπεδο, μετά την έξοδό της από το μνημόνιο, όπως αναφέρει ο κ. Μιχελής, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι: «Εχουμε περάσει μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Είναι στο χέρι μας, πλέον, να κάνουμε τους ανάλογους σχεδιασμούς και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε.

Βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, είναι για τον ίδιο «να υπάρχει σταθερό οικονομικό περιβάλλον, να πειστούν οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, και να επενδύουν σε επιχειρήσεις. Ετσι θα δούμε μια καλύτερη πορεία», υπογράμμισε.

Βασική θέση του απερχόμενου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης είναι ότι τα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά, και για πέμπτο συνεχές τρίμηνο αυξήθηκε το ΑΕΠ, γεγονός που «δείχνει μια διάρκεια, πλέον, στην αναπτυξιακή διαδικασία».

Αναφερόμενος, παράλληλα, στην τριετή του θητεία ως πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μιχελής, επεσήμανε ότι: «Στα τρία αυτά χρόνια υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις από το ΤΧΣ, όπως η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αναμόρφωση των συνθηκών εταιρικής διακυβέρνησης και η ανάδειξη των εμποδίων στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων». Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, για την «αμέριστη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής τριετίας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου