ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη με τον χρόνο έδωσαν χθες οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

μάχη-με-τον-χρόνο-έδωσαν-χθες-οι-υποψήφ-816993

Δυσκολίες αντιμετώπισαν χθες οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων της Μαγνησίας στα προς εξέταση μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά στο μάθημα της Ιστορίας, που έδωσαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, ζητήθηκε πληθώρα διευκρινίσεων από τους μαθητές, με αποτέλεσμα να παραταθεί κατά 30 λεπτά η ώρα πρώτης δυνατής αποχώρησης για το σύνολο των υποψηφίων στα 21 εξεταστικά κέντρα του νομού. Οι μαθητές δεν κλήθηκαν απλώς να απαντήσουν επιτυχώς στα ερωτήματα που τέθηκαν. Εδωσαν μάχη με τον χρόνο για να μπορέσουν να απαντήσουν στο σύνολο των θεμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Και χθες, η συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 97,08%. Στη χερσαία Μαγνησίας το ποσοστό ήταν υψηλότερο, έφθασε το 97,32% και στα νησιά των Βορείων Σποράδων κυμάνθηκε στο 91,38%.

Από το σύνολο των 1.439 υποψηφίων εξετάσεις έδωσαν οι 1.397. Συγκεκριμένα Ιστορία έδωσαν 463 από τους 476 υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, Φυσική έδωσαν οι 637 από τους 648 υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών, και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον έδωσαν οι 297 από τους 315 υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά στο σύνολο των 21 εξεταστικών κέντρων του νομού. Υποψήφιοι που έδιναν Ιστορία ζήτησαν πληθώρα διευκρινίσεων που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κι από εκεί στο υπουργείο, απ’ όπου δόθηκαν απαντήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών του νομού, τα θέματα δεν ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα για τους υποψηφίους που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Χαρακτηρίστηκαν βατά αλλά… πολλά. Οι υποψήφιοι φαίνεται να ήρθαν αντιμέτωποι με τον χρόνο για να μπορέσουν να απαντήσουν στο σύνολο των ερωτημάτων που τους τέθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υποψήφιοι των θετικών επιστημών που έδωσαν Φυσική, παρέλαβαν ερωτήσεις οκτώ σελίδων.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου οπότε και οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών θα δώσουν Λατινικά, των θετικών σπουδών Χημεία και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου