Πρόστιμο σε «κινέζικο» στον Βόλο για λειτουργία τις Κυριακές

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-14, 14:13:15
(φωτό αρχείου)
Πρόστιμο σε «κινέζικο» στον Βόλο για λειτουργία τις Κυριακές

"Κάθε διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου  είχε και έχει ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος και συμφέροντος της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εδρεύει στον τόπο μας και συμβάλλει στην υγιή οικονομία της χώρας με κάθε κόστος. Όλοι οι έμποροι παλεύουμε καθημερινά παρά τις αντίξοες φορολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες, που μας συνθλίβουν να κρατήσουμε ακμαίο το υγιές εμπόριο", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Εμπορικός Σύλλογος προέβη σε όλες τις διαδικασίες, που προβλέπονται από το νόμο για την επιβολή κυρώσεων σε «κινέζικο» κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε παράνομα κάθε Κυριακή απασχολώντας προσωπικό, ανοίγοντας τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό. Πριν την κίνηση διαδικασιών από το Σύλλογο είχαν γίνει ήδη δύο προγενέστερες καταγγελίες από εμπόρους για τη λειτουργία του καταστήματος, ημέρα Κυριακή, όπου εντέλει, όπως ενημερώθηκε ο Σύλλογος, επιβλήθηκε αυστηρό πρόστιμο από τη αρμόδια αρχή.  

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, από τον Εμπορικό Σύλλογο αναφέρεται ότι "είναι σαφές ότι απαγορεύεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων ημέρα Κυριακή, πλην των 8 θεσμοθετημένων Κυριακών και της ειδικής άδειας του καταστήματος. Τέτοια κρούσματα στην περιοχή μας είναι ανεπίτρεπτα γιατί όχι μόνο πλήττουν κάθε συνάδελφο αλλά ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» για ασύδοτο ανταγωνισμό.

Σε μια χώρα που το παράνομο εμπόριο είναι η μάστιγα του ελληνικού εμπορίου, από τη μια η λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, που παραβαίνουν σκόπιμα το νόμο –θεωρώντας ότι θα παραμείνουν ατιμώρητα-  και από την άλλη η βραδύτητα του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού μας οδηγούν σε αγανάκτηση και απελπισία, όταν μάλιστα ο τζίρος υφίσταται βαρύτατους κλυδωνισμούς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να διατηρήσει την τάξη και ορθή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δείχνοντας το δρόμο της νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί όπως αρέσκεται ή πως  μεγάλες ξένες επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν  με αθέμιτα μέσα". 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=