ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Είχα προειδοποιήσει για τη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ

χρ-μπουκώρος-είχα-προειδοποιήσει-για-817420

Τρεις ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας να ενημερωθεί για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε αποφασίσει την κατάργηση τεσσάρων δρομολογίων στη γραμμή Βόλος- Λάρισα.

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας τόνιζε τα εξής:Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ήδη έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων της Μαγνησίας, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μελετά την κατάργηση δρομολογίων από και προς Βόλο. Πρόκειται για δύο πρωινά δρομολόγια, το 1570 με αναχώρηση στις 4:37 από Λάρισα για Βόλο και το δρομολόγιο 1571 στις 5:30 από Βόλο προς Λάρισα. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να καταργηθούν και δύο βραδινά δρομολόγια, το 2576 από Λάρισα προς Βόλο με ώρα αναχώρησης στις 22:30 και το 2577 από Βόλο προς Λάρισα με αναχώρηση στις 23:25. Και τα τέσσερα αυτά δρομολόγια εξυπηρετούν επιβάτες που μετακινούνται με το τρένο από το Βόλο προς τις άλλες θεσσαλικές πόλεις μέσω Λάρισας, αλλά κυρίως όσους ταξιδεύουν από και προς Αθήνα. Ιδιαίτερα τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν τους εργαζόμενους που μετακινούνται από Βόλο και έχουν τελικό προορισμό την Αθήνα, δεδομένου ότι προλαβαίνουν την επιβίβαση στη γραμμή ανταπόκρισης από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Η ενδεχόμενη κατάργηση των συγκεκριμένων δρομολογίων θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα τόσο στον ίδιο τον ΟΣΕ, όσο και στην καθημερινή μετακίνηση δεκάδων επιβατών, που χρησιμοποιούν συστηματικά το τρένο για την εργασία τους.

Επιπλέον, η λήψη μιας τέτοιας απόφασης αυτή την εποχή, ενώ η θερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να πλήξει την τουριστική κίνηση στο Πήλιο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν με τα νυχτερινά δρομολόγια, προκείμενου να επιβιβαστούν στο πρωινό πλοίο.

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της και να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, αν είναι βάσιμες οι προαναφερθείσες πληροφορίες. Διαφορετικά θα είμαστε μάρτυρες της σιδηροδρομικής απαξίωσης και της απομόνωσης της πόλης του Βόλου.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ισχύουν τελικά οι πληροφορίες ότι πρόκειται να γίνει περικοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων από Βόλο προς Λάρισα;” καταλήγει η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Μαγνησίας είχε προειδοποιήσει τον αρμόδιο υπουργό για τα προβλήματα που θα προκληθούν από μια τέτοια απόφαση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωρά στην περαιτέρω σιδηροδρομική απομόνωση του Βόλου. Η απόφαση αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση εργαζομένων μεταξύ Βόλου – Λάρισας, αλλά και των τουριστών. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα εναντίον του Βόλου και της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου