ΤΟΠΙΚΑ

Απέπλευσε η Τούρκικη Regatta από τον Βόλο [βίντεο]

απέπλευσε-η-τούρκικη-regatta-από-τον-βόλο-βί-817597

Απέπλευσε χθες Τρίτη από το λιμάνι του Βόλου η τουρκική Regatta και ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι στα χνάρια της Αργούς.

Ο τούρκικος ιστιοπλοϊκός όμιλος DADD, με πάνω από 600 μέλη σε όλη την Τουρκία, οργάνωσε για το 2018 ένα πολύ μεγάλο ναυτικό ταξίδι, με θέμα την μυθική Αργοναυτική εκστρατεία και το ονόμασαν: «Στη ρότα των Αργοναυτών, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας».

Τιμώντας την Ελληνική μυθολογία, ξεκίνησαν την τουριστική regatta, από τον τόπο που ξεκίνησε και η Αργώ, την Ιωλκό, τον σημερινό Βόλο. Θα διασχίσουν το Αιγαίο, θα περάσουν τον Ελλήσποντο (Δαρδανέλια), θα πλεύσουν στον Βόσπορο, θα περάσουν τις Συμπληγάδες πέτρες και μπαίνοντας στην Μαύρη Θάλασσα, θα περάσουν από την Σινώπη, τη Σαμψούντα , την Τραπεζούντα, τη Ριζούντα, το Μπατούμι για να καταλήξουν στην Κολχίδα, την σημερινή Poti, στη Γεωργία. Ενα ταξίδι περίπου 1.300 μιλίων από το Βόλο.

Ο εκπρόσωπος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης Σπύρος Πριόβολος είπε ότι οι τούρκοι ιστιοπλόοι αποχώρησαν προσφέροντας στους Βολιώτες ένα υπέροχο θέαμα, κάνοντας με τα ιστιοπλοϊκά τους κύκλους μέσα στο λιμάνι του Βόλου.

Τους κατευόδωσαν ιστιοπλοϊκά του ΙΟΒΑΘ (Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης) και φουσκωτό του ομίλου RIBΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ.

«Εφυγαν με ζωντανά συναισθήματα και όμορφες αναμνήσεις τόσο από τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή, όσο και από τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. Το αισθάνθηκα τόσο εγώ όσο και οι άλλοι από την ζεστή αγκαλιά κατά τον αποχαιρετισμό και οι περισσότεροι μου είπαν ότι σύντομα θα επισκεφτούν και πάλι το Βόλο και τα σμαραγδένια καταπράσινα νησιά των Σποράδων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Τούρκοι ιστιοπλόοι πήραν μαζί τους σπόρους φιλοξενίας για να τους μεταφυτέψουν στην πατρίδα τους, για να αναδείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των λαών. «Εικόνες από φωτογραφίες και video, θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή που ήταν άγνωστη στους γείτονες ιστιοπλόους να γίνει πλέον τουριστικός τους προορισμός», αναφέρει ο ίδιος.

Προς επίρρωση επικαλείται τον πρόεδρο της Ένωσης Zafer Turkmen, που είχε μείνει στη Σκύρο λόγω μηχανικής βλάβης, ο οποίος θέλει αυτή τη regatta, να την διοργανώνει κάθε χρόνο και ζητά την συνεργασία όχι μόνο του ΙΟΒΑΘ αλλά και όλων των ιστιοπλοϊκών ομίλων της Ελλάδας, με τους οποίους θα έρθει σε επαφή.

Ο μύθος των Αργοναυτών άντεξε στο πέρασμα των αιώνων, γιατί η αλήθεια του ταξιδιού, είναι η ανάγκη των λαών της Μεσογείου για επικοινωνία και είναι πάντα το ίδιο επίκαιρη και το ίδιο σημαντική. Η ιστορία της Αργούς ξεκίνησε ένα ακόμα νέο ταξίδι από το Βόλο για τον αρχικό της προορισμό.

Ο ΙΟΒΑΘ, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος ανοιχτής θαλάσσης του Βόλου ήταν αυτός που είχε αναλάβει την υποδοχή και την φιλοξενία, με την συνεργασία του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου