ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο βραβείο για το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

πανελλήνιο-βραβείο-για-το-4ο-νηπιαγωγε-817655

Πανελλήνιο βραβείο σε διαγωνισμό με θέμα «Φύση χωρίς σκουπίδια» απέσπασε το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, προκήρυξαν και φέτος Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή», στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια».

Η ιστορία έπρεπε να έχει ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 169 σχολεία, οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες.

Οι ιστορίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Κρίσης του Διαγωνισμού η οποία αποτελείτο από τέσσερις εκπαιδευτικούς- συγγραφείς παιδικού και νεανικού βιβλίου και τρεις εκπαιδευτικούς μέλη της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου. Η επιτροπή κρίσης, επέλεξε προς βράβευση 57 ιστορίες οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και οι συγγραφείς τους θα βραβευθούν σε ειδική Εκδήλωση τον Οκτώβριο.

Ανάμεσά τους το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου που έλαβε βραβείο αφηγηματικής υπερδομής για την ιστορία «Κάτω από την ίδια στέγη όλα τα παιδιά». Τα έργα που δημιούργησαν η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Αποστολία Μπέκα και γονείς θα παρουσιαστούν σε έκθεση μεταλλικών κατασκευών την ημέρα της βράβευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου