ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος Ιουνίου παραδίδεται ο δρόμος στον Αϊ-Γιάννη

τέλος-ιουνίου-παραδίδεται-ο-δρόμος-στ-819080

Τέλος Ιουνίου αναμένεται να είναι έτοιμος και να παραδοθεί προς χρήση ο παραλιακός δρόμος του Αϊ-Γιάννη, ο οποίος έχει καταρρεύσει σε μήκος 40 μέτρων. Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου ο οικισμός του Αϊ-Γιάννη κοβόταν στα δύο… Τεράστια κύματα που έφθαναν μέχρι τις πόρτες των παραθαλάσσιων μαγαζιών «κατάπιαν» ολόκληρο τμήμα του δρόμου, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή.

Από τα τέλη Μαρτίου εργολάβος ξεκίνησε την αποκατάσταση του δρόμου που ουσιαστικά «χτίζεται» από την αρχή. Το έργο, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ, περιλαμβάνει: κατασκευή του τοίχου στην παράκτια γραµµή µε µικροπασσάλους και κεφαλόδεσµο με μήκος 70 μέτρων, ανακατασκευή της ράµπας καθόδου προς την αµµουδιά, ανακατασκευή του πλακοσκεπή οχετού του ρέµατος µε ταυτόχρονη κατασκευή πτερυγότοιχων και λεκάνη υποδοχής των όµβριων, ανακατασκευή οδοστρωµάτων, στρώσεων οδοποιίας, επιχώσεων κ.λπ. σε µήκος 80 μέτρων, ανακατασκευή πεζοδροµίων – ρείθρων – σχαρών αποχέτευσης όµβριων – σήμανσης κ.λπ. σε µήκος 80 μέτρων, αποκατάσταση των δικτύων υποδοµής, καθαρισµό του ευρύτερου περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή έργων προστασίας κυκλοφορίας πεζών και οχηµάτων (σηµάνσεις, στηθαία κ.λπ.).

Οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος έως τις 25 Ιουνίου αναμένεται το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να αποκατασταθεί η «επικοινωνία» του παραθαλάσσιου οικισμού. «Παρόλο που το έργο είναι δύσκολο, ο χώρος για την ανάπτυξη του εργοταξίου είναι περιορισμένος και ο χρόνος λιγοστός, είμαστε αισιόδοξοι ότι η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 15 ημερών», είπε χαρακτηριστικά.

Τα συνεργεία εργάζονται ακόμη και τα Σάββατα, ενώ τις Κυριακές, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, γίνονται πιο ήπιες παρεμβάσεις.

Επαγγελματίες του τουρισμού και κάτοικοι της περιοχής περιμένουν πώς και πώς την ολοκλήρωση του έργου, δεδομένου ότι έχει ήδη γίνει ζημιά στην περιοχή λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Ο Αϊ-Γιάννης δεν επικοινωνεί από τη μία άκρη του ως την άλλη λόγω του κομμένου δρόμου. Η κίνηση των οχημάτων στην παραλιακή οδό έχει απαγορευτεί, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο μέσω του περιφερειακού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου