ΤΟΠΙΚΑ

14 θέσεις σε μαθητευόμενους ανοίγει ο Δήμος Βόλου

14-θέσεις-σε-μαθητευόμενους-ανοίγει-ο-δή-820153

Θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες του ανοίγει ο Δήμος Βόλου σε 14 σπουδαστές επαγγελματικών λυκείων, επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, που θα παρακολουθήσουν από νέο σχολικό έτος 2018 – 2019 το έτος μαθητείας.

Απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να μαθητεύσουν σε πραγματικές θέσεις εργασίες και να αμειφθούν για την προσφορά τους.

Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ η μαθητεία έχει διάρκεια 9 μηνών. Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΣ η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι ίση με τον χρόνο φοίτησης, δηλαδή έως 20 μήνες, και πραγματοποιείται για 4 ή 5 μέρες την εβδομάδα, για 6 ώρες την ημέρα.

Τέλος, για τους σπουδαστές των ΙΕΚ η συνολική διάρκεια της μαθητείας ανέρχεται σε 960 ώρες και επιμερίζεται σε 192 ώρες κατάρτισης στη δομή και 768 ώρες στον χώρο εργασίας.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νομίμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας». Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35€ ανά ημέρα μαθητείας.

Ανοίγει μάλιστα θέσεις και για επιπλέον 14 αποφοίτους των εξής ειδικοτήτων:

-2 θέσεις τεχνικών υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών (ΕΠΑΣ),

-4 θέσεις τεχνικών ηλεκτρολογικών εργασιών (ΕΠΑΣ)

-3 θέσεις μηχανικών και συστημάτων αυτοκινήτου (ΕΠΑΣ)

-2 θέσεις υπαλλήλων διοικητικών καθηκόντων (ΕΠΑΣ)

-3 θέσεις θερμικών υδραυλικών εγκαταστάσεων (ΕΠΑΣ)

Η δαπάνη για την αποζημίωση των παραπάνω μαθητευόμενων εκτιμάται στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου